600 ungdomar har feriepraktik

Eskilstuna
annons

Det var rekordmånga ungdomar som sökte feriepraktik i år. Det fanns 2 115 sökande till de 600 platserna.

Ungdomsarbetslösheten i Eskilstuna har halverats på 2,5 år och är för närvarande den lägsta sedan 2008. En orsak till den positiva utvecklingen är enligt kommunen att antalet feriepraktikanter har fördubblats de två senaste åren.

— Att fortsätta vår satsning på feriepraktik är helt rätt eftersom det är en bro in till arbetslivet, säger Marie Svensson (S) är ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden.

— Förutom att vi stärker ungdomarna tar vi också ett arbetsgivaransvar som en av länets största arbetsgivare,

Den här sommaren har det funnits 600 feriepraktikplatser för ungdomar mellan 16 och 18 år att söka inom Eskilstuna kommun och cirka 1 000 vanliga sommarjobb. Den stora skillnaden mellan sommarjobb och feriepraktik är att man inte ersätter ordinarie personal på feriepraktiken medan man vikarierar för ordinarie personal på ett sommarjobb. Feriepraktikanterna har handledare på sin arbetsplats under sina tre veckor.

— Många gånger är feriepraktiken en första kontakt med arbetslivet och en viktig referens inför framtiden, så det är en viktig satsning för att påverka ungas möjligheter till framtida arbete. Feriepraktiken ger dessutom möjligheter för kommunens verksamheter att locka och etablera kontakter för framtida rekryteringar, säger Lina Simola, enhetschef för JobbCentrum som administrerar feriepraktiken.

Kommunen: Ferieplatserna ger sänkt arbetslöshet

Antalet feriepraktikanter fördubblades – nu är ungdomsarbetslösheten den lägsta på nio år. "Det är en bro in till arbetslivet".

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka