AFC har skuld hos kronofogden

FOTBOLL

AFC har på två säsonger gått från division 1 till Allsvenskan. Men rent ekonomiskt har nykomlingen inte hängt med i samma takt. Enligt Fotbollskanalen.se har klubben tidigare haft problem med likviditeten, och i dagsläget har man en skuld till kronofogden på närmare en halv miljon kronor. — Vi är inte oroliga. Vi måste vara skuldfria med allt i augusti, annars får vi problem med elitlicensen, säger klubbchefen Jose Franco till sajten.

AFC Eskilstuna har inlett allsvenskan piggt och redan luggat storklubben IFK Göteborg på poäng.

Men vid sidan om planen har klubben haft problem med likviditeten. Under onsdagskvällen avslöjade Fotbollskanalen.se att nykomlingen släpat efter med betalningar, och att man i dagsläget har en skuld till Kronofogden på 425 000 kronor.

— Det regleras nu när vi får Sef-pengarna (ekonomisk stöd från Svensk Elitfotboll). Det är från flera sponsorer där vi inte fått de pengarna vi skulle haft. Budgeten har inte stämt, men det där kommer att regleras, säger klubbchefen Jose Franco till sajten.

Fotbollskanalens fråga: Varför har pengarna från sponsorerna släpat efter?

De ville ha längre tid på sig att betala än vad vi beräknat då vi skickat fakturorna.

Jose Franco uppger också för Fotbollskanalen att klubben även tidigare haft skulder hos kronofogden, men att allt nu ska ha reglerats.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll
Relaterat