Åklagaren yrkar på livstids fängelse för Johanna Möller och Mohammad Rajabi. Foto:

Åklagaren yrkar på livstidsstraff för Möller och Rajabi

Västerås
annons

Åklagaren Jessica Wenna yrkar på livstids fängelse för både Johanna Möller och Mohammad Rajabi.

Den 21 augusti kommer domen.

Johanna Möller, 42, har fortsatt förklarat sig oskyldig till mordet på hennes man och pappa, och mordförsöket på hennes mamma. Hon har under rättegången försökt visa lappar med meddelanden och hon har skickat brev till både tingsrätten och media.

Hon har varnat för att hon är en ”ny Kaj Linna”, mannen som frikändes från ett mord han suttit i fängelse i 13 år för.

Men när åklagaren Jessica Wenna yrkade på livstidsstraff för både henne och Mohammad Rajabi syntes inga starka känslor hos Möller. Hon tittade fokuserat framför sig och följde med i det som sades.

Mohammad Rajabi, som har erkänt mordet på Möllers pappa och mordförsöket på hennes mamma, satt framåtböjd och pratade med sin advokat och sin tolk.

— Morden och mordförsöket har inneburit värsta tänkbara skada, och det ska avspeglas i straffvärdet, sade Jessica Wenna.

Jessica Wenna yrkar, förutom livstids straff för båda, också på att Rajabi ska utvisas från Sverige.

När Rajabis advokat Lars Jähresten tog över pratade han om Rajabis utsatta situation.

— Jag vill lyfta fram att han som en ung person kommer till Sverige från fattiga förhållanden. Han kommer hit ensam. Han hamnar oturligt nog hos Johanna Möller. Han blir utsatt för tjat, övertalning, han är i en beroendeställning. Han har ingen egen ekonomi utan litar fullt ut på Johanna Möller, sade Jähresten.

— Det samlade straffet ska stanna på 14 års fängelse för Mohammad, fortsatte han.

Möllers advokat Amanda Hikes vill att även hennes klient ska få ett tidsbedömt straff, även om hon inte sa specifikt hur många år hon ansåg vara lämpligt.

— Johanna var pressad. Hon blev uthängd i media och fick en kris med sin medarbetare. Hon övervägde att ta livet av sig, sade Amanda Hikes om tiden före mordet och mordförsöket på föräldrarna.

Hon pratade också om mordet på Möllers exman, och pekade på att det fortfarande är mycket som är oklart kring det.

— Borde det vara dråp? var en av de frågor hon ställde när hon talade.

Både Möller och Rajabi kommer att stanna kvar i häktet i väntan på domen, som kommer den 21 augusti. Johanna Möller kommer fortsätta att ha restriktioner i häktet, trots att Amanda Hikes nämnde att Möller borde ha större möjligheter att ha kontakt med sin familj. I Rajabis fall har beslutet om restriktioner redan hävts.

Läs mer om dessa ämnen

Arbogamordet
annons

Mest delat denna vecka