Så laddar du hem vår nyhetsapp

ekuriren.se

Nu lanseras Eskilstuna-Kurirens nyhetsapp. Den ger dig ännu snabbare tillgång till lokala nyheter, och möjlighet att få pushnotiser till telefonen vid viktiga nyhetshändelser.

Appen finns till både iPhone och Android, och erbjuder en ännu bättre upplevelse än webbsajten gör i mobilen.

— Den är mycket snabbare och smidigare, säger Jörgen Bröms, digital utvecklingschef på Sörmlands Media, dit Eskilstuna-Kuriren hör.

Utöver lättscrollade flöden med de senaste nyheterna, såväl lokalt som in- och utrikes, finns en knapp för att snabbt förstora artikeltext vid behov. Alla delningsfunktioner som finns inbyggda i din telefon fungerar i appen, och är du prenumerant blir tillgången till e-tidningen ännu enklare.

Den stora nyheten är att appen ger användaren möjlighet att ta emot så kallade pushnotiser.

— Redaktionen kommer kunna skicka meddelanden till din telefon om det händer något viktigt, så att du direkt får reda på det. Då får din telefon en liten notis som du kan klicka på och komma direkt till artikeln, förklarar Jörgen Bröms.

Pushnotiser kommer att användas med försiktighet och omdöme, försäkrar tidningens onlinechef Jens Werner.

— Pushnotiser vid större nyhetshändelser kommer inte skickas ut sent på kvällen eller tidigt på morgonen. Vi vill att läsaren ska ha stor nytta av vår nyhetsapp, inte störas av den, säger han.

Det redaktionella arbetet kommer att utvecklas för att möta läsarnas krav på innehåll, berättar han. Tidningen kommer även fortsättningsvis arbeta hårt med att bevaka nyhetshändelser och publicera omedelbart.

— Vi har reportrar som ständigt bevakar händelser. Därför kan vi leverera nyheter i appen direkt när de inträffar.

För läsarna tror han att appen blir en bra lösning. Många använder redan i dag sina mobiler för att läsa ekuriren.se, men med appen blir det ännu enklare.

– Med nyhetsappen blir det lättare att få koll på nyheter i ditt område, sammanfattar Jens Werner.

LADDA NER NYHETSAPPEN HÄR.

Foto:

Nyhetsappen ekuriren – så här gör du

Appen ekuriren finns till både iPhone och Android. Du hämtar hem den i App Store eller Play Butik. Klicka här för att komma direkt till appen.

Är du prenumerant loggar du sedan in. Då får du förutom tillgång till samtliga artiklar en egen profilsida. Där kan du bland annat göra adressändring, begära uppehåll i prenumerationen, se din köphistorik och byta lösenord.

Du kan även välja om du vill kunna ta emot pushnotiser eller inte, och på vilket vis du vill att dessa ska visas i din telefon.

Appen fungerar även på läsplatta, men är främst anpassad för smartphone.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna-KurirenSödermanlands NyheterEskilstuna
Relaterat