Snart försvinner ytterligare en återvinningsstation från Eskilstuna. Foto:

Återvinningsstation i Röksta försvinner – ingen ersättningsplats klar

Eskilstuna

Återvinningsstationen vid Spelmansplan i Röksta är snart ett minne blott. Inom kort tar nämligen Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, bort sina containrar från platsen.

Från och med den 24 november får Eskilstunabor som använder sig av återvinningsstationen vid Spelmansplan och Rökstavägen i Eskilstuna se sig om efter andra alternativ.

– Det kommer inom kort vare sig gå att lämna förpackningar eller för oss att hämta dem där, säger Jenny Randborg som är regionchef på Planerna-avdelningen hos FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Tidigare i år hotades återvinningsstationen i Fröslunda av stängning på grund av nedskräpningsproblem men containrarna blev kvar. I september däremot plockades stationen på Odlarvägen bort av FTI, men denna gång på grund av det planerade bygget i området. Cirka 470 bostäder planeras i Trumtorp när bostadsbolagen Kommunfastigheter, HSB och Bovieran sätter tänderna i området bredvid Odlaren.

Även denna gång är det enligt FTI byggplaner som gör att återvinningsstationen i Röksta måste bort.

– Kommunen bygger om platsen där den står och den kommer senare att användas till annat, säger Jenny Randborg som fått information om att det handlar om en parkering.

I nuläget finns ingen ersättningsplats för containrarna på Spelmansplan.

– Vi hänvisar de som använder stationen till någon av de som finns vid Årby Centrum eller Hemköp Tivoliallén, säger Jenny Randborg.

En karta över återvinningsstationer i Eskilstuna hittar du här.

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaÅtervinning

Mest delat denna vecka