Misstänkt våldtäkt vid Fristadstorget i Eskilstuna

Eskilstuna

Ett kvinnoöverfall ska ha ägt rum i centrala Eskilstuna under natten. Polisen spärrade tidigt på onsdagsmorgonen av passagen mellan Fristadstorget och Kungsplan i centrala Eskilstuna och tekniker har kallats in. Händelsen rubriceras som våldtäkt.

UPPDATERING: Sedan artikeln publicerades har utredningen lagts ned. Inget brott har begåtts, enligt polisen.

– Vi misstänker att ett grovt brott har skett på platsen, sa presstalespersonen Monica Bergström till tidningen vid 07.30.

Polisen ville i inledningsskedet av utredningen inte uppge någon brottsrubricering alls. Under dagen bekräftade man att det utreddes som en misstänkt våldtäkt.

– Vi har inte händelseförloppet helt klart för oss. Därför är det svårt att sätta en säker brottsrubricering, säger Lars Franzell vid polisens avdelning för grova brott i Eskilstuna på eftermiddagen.

  • Passagen mellan Fristadstorget och Kungsplan spärrades av strax före 05.30 på onsdagen. Foto:
  • En av poliserna som under tidiga morgonen vaktade avspärrningen i väntan på tekniker. Foto:
  • Poliser på Kungsplan. Foto:
  • Vid 08-tiden restes ett tält vid den misstänkta brottsplatsen. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Kvinnans anmälan togs emot 04.45 på onsdagsmorgonen. 45 minuter senare hade avspärrningen upprättats på brottsplatsen och tekniker kallats in.

Brottsplatsen ligger vid gångtunneln mellan Kungsplan och Fristadstorget.

Kvinnan uppges ha förts till sjukhus efter överfallet, men det fanns under onsdagen inga uppgifter om hennes hälsotillstånd.

Det finns ännu ingen misstänkt gärningsman.

Teknikerna anlände till brottsplatsen vid åttatiden och reste då ett litet tält innanför avspärrningarna. Flera föremål som låg bland skräpet på marken samlades in och försågs med små nummerlappar. Bland annat en glassbägare och cigarettfimpar som hittades i gruset medans Eskilstuna-Kurirens fotograf var kvar på platsen.

Samtidigt söktes området runt gångtunneln igenom av en spårhund.

– Vi kommer att hålla fler förhör de närmaste dagarna och hämta in information från övervakningskameror i området, säger Lars Franzell.

Flera förbipasserande reagerade under morgonen över den långa rad av polisbilar som stod parkerade utanför hotellet, som ligger ett kvarter bort från brottsplatsen. Ett tiotal minibussar stod då i rad längs J A Selanders gata.

Ett stort antal poliser samlades på onsdagsmorgonen på J A Selanders gata i centrum, för att åka på övning i Stockholm. Foto:

Bilarna var inte i Eskilstuna för att delta i brottsutredningen.

– Vi ska på en övning i Stockholm, berättade en av de många poliser som vid 08-tiden befann sig vid fordonskolonnen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaEskilstuna CentrumFristadstorgetBrottKrimpolis
Relaterat