Foto:

Berusad man bet polis

Eskilstuna
En polis fick uppsöka sjukhus efter att ha blivit biten när hon skulle gripa en man i centrala Eskilstuna.

Vid tvåtiden natten till torsdag blev en 24-årig man misshandlad när han skulle cykla hem från krogen. 24-åringen befann sig på Nybrogatan då en okänd man plötsligt ska ha kommit fram och knuffat till honom. 24-åringen sade till mannen som i sin tur svarade med att klippa till 24-åringen med ett hårt slag i magen. Polis larmades till platsen men då hade den okände våldsverkaren redan hunnit ge sig av.

— Den ene blödde näsblod, säger Annica Redlund, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

En bit bort, vid gångtunneln under järnvägsbron mellan Gymnastikgatan och Tegelbruksgatan, upptäckte dock polispatrullen en 25-årig man som stämde in på signalementet på den misstänkte. 25-åringen var enligt polisen mycket aggressiv då han stoppades och ville inte prata med polispatrullen över huvud taget. Tumult uppstod då poliserna, en man och en kvinna, försökte gripa honom och såväl mannen som poliserna hamnade i en hög på marken. I samband med detta lyckades 25-åringen bita en av poliserna i lillfingret. Poliserna begärde då förstärkning och ytterligare två poliser anländer till platsen för att övermanna 25-åringen.

Efter att ha sprejat 25-åringen med pepparsprej grips han och förs till polishuset i Eskilstuna. Enligt polisen var han påtänd då han greps och fick förhöras först efter tillnyktring. 25-åringen är nu misstänkt för misshandel, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

Polisen som blev biten fick uppsöka sjukhus för vård. Där konstaterades att fingret var rejält svullet men att ingenting var brutet.

Den misstänkte mannen, som är skriven i Eskilstuna, har erkänt bettet i förhör men förnekar i övrigt det han misstänks för.