Polis och räddningstjänst kunde snart konstatera att bilen som for över kajkanten i gästhamnen i Sundbyholm var tom. Foto:

Bil körde över kajkant – sten låg på gaspedalen

Eskilstuna

Natten mot fredagen larmades räddningstjänsten om att en bil kört ned i vattnet vid Sundbyholm. Eftersom det låg en stor sten på gaspedalen, misstänker polisen att det kan handla om ett försäkringsbedrägeri.

Det var vid 03-tiden natten mot fredagen som larmet gick om att en personbil hade åkt över kanten, ner i vattnet vid gästhamnen i Sundbyholm.

Räddningsmanskapet såg direkt att bilen var tom och man övertygades om att det skulle kunna handla om någon form av smitning eller bedrägeriförsök. Den tunga stenen som låg på gaspedalen förstärkte dessa misstankar.

Det konstaterar också Benny Ljungkvist hos Eskilstunapolisen, när han senare på fredagsförmiddagen sammanfattar den nattliga dramatiken i gästhamnen.

Vet man att ingen person verkligen satt i bilen?

— Polisen tolkar stenen på gaspedalen som att ingen person var i bilen när den kördes eller rullades ner i vattnet. Det finns ingen misstanke om att någon har farit illa, säger Benny Ljungkvist och betonar att räddningstjänsten också bekräftat att bilen var tom.

Det finns också andra faktorer som polisen grundar sina slutsatser på om att det kan handla om bedrägeriförsök eller kanske att någon vill ställa till det för bilägaren.

— Efter en koll med bilregistret kan man konstatera att bilen inte var anmäld stulen. Däremot var den avställd sedan årsskiftet. Det var en Volvo av 1991 års modell, säger Benny Ljungkvist.

Bilhändelsen rubricerades initialt som smitning från trafikolycksplats, men den rubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SundbyholmKrimTrafikTrafikolyckapolis
Relaterat