• Lastbilschauffören Björn Willén bor i Strängnäs och tog januaris bästa läsarbild.
  • Björn Willén sprang fram för att kontrollera att föraren av olycksbilen mådde bra.
1/

Björn var först fram till chauffören när lastbilen välte över vägen

Månadens läsarbild

Lastbilschauffören Björn Willén såg hur flaket på lastbilen framför honom välte över vägbanan på E20. Han var först fram för att kontrollera att chauffören inte var skadad och larmade 112.

– Jag tänkte att det här kommer att gå käpprätt åt helvete, säger Björn Willén.

Det var fredag eftermiddag och helgen närmade sig. Strängnäsbon och lastbilschauffören Björn Willén körde längs E20 i riktning mot Stockholm. Vid backen innan Råbyhed rastplats började personbilen framför honom köra om en lastbil. Sedan såg han hur trailern på lastbilen vred sig över vägen.

– Jag tänkte att det här kommer att gå käpprätt åt helvete, säger Björn Willén.

Bilen som var på väg att köra om bromsade kraftigt in och svängde tillbaka in bakom lastbilen.

– Trailern på lastbilen började vandra sidledes. Sedan tappade chauffören kontrollen helt och trailern slog över vägbanan och drog runt, säger Björn Willén.

Flaket på lastbilen låg vält över hela körfältet och blockerade vägen. Olyckan skulle hålla E20 stängd till nästa dag, över hundra meter vajer skulle behöva lagas, köer skulle bildas och vägen saneras. Björn Willén skulle bli flera timmar sen.

Men det enda han hade i huvudet var att komma fram till chauffören i lastbilen framför honom för att se om han var skadad eller behövde hjälp.

– Det är väl det första man gör när någon sådant händer. Han var lite skärrad men annars helt ok, säger Björn Willén.

Han larmade 112. Inom kort var räddningstjänst, ambulans och polis, som tog hand om chauffören i olycksbilen, på plats.

När räddningsarbetet väl var i gång tog Björn Willén en bild på olyckan som han skickade till Eskilstuna-Kuriren. Den har nu utsetts till månadens läsarbild.

Vägen stängdes av i båda riktningarna och efter någon timme kunde Björn Willén vända om genom ett hål i mitträcket som räddningstjänsten klippt upp.

– Man tänker ju att det kunde ha gått mycket värre för chauffören om han lagt sig i diket och att det var tur att det inte blev mer än det blev, säger Björn Willén.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

72425LäsarbildTrafikTrafikolyckaolycka
Relaterat