Branden rasade på övervåningen i huset. På bilden syns den brandskadade balkongen. Foto:

En till sjukhus efter brand i Eskilstuna

Eskilstuna
En man skadades i en brand på Hellstedtsgatan nära Mälarsjukhuset i Eskilstuna natten till onsdag. Huset rymmer flera lägenheter och polisen misstänker att den skadade mannen själv orsakat branden. — Vi tror att orsaken till branden kan vara sängrökning, säger Roland Lindkvist vid polisen.

Strax innan halv ett natten till onsdag fick SOS Alarm larm om branden på Hellstedtsgatan i Eskilstuna. En fastighet med ett mindre antal lägenheter hade börjat brinna.

— Det ska slå ut lågor från ett fönster men ingen är kvar inne i byggnaden, uppgav en operatör vid SOS Alarm.

Lågorna slog ut från ett fönster på övervåningen i fastigheten. Fem av räddningstjänstens enheter skickades till platsen och en man fördes med ambulans till det närbelägna sjukhuset.

Enligt polisen är mannen själv troligen ansvarig för att branden bröt ut.

— Vi tror att orsaken till branden kan vara sängrökning och att den personen även är den hårdast drabbade, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl polisen Södermanland.

Enligt landstinget i Södermanland har den brännskadade mannen klarat sig med endast lindriga skador.

På onsdagsmorgonen fick SOS larm om att det börjat pyra från taket på huset och branden blossade senare upp med full styrka igen. Räddningstjänsten skickade sju bilar för att få bukt med den svårsläckta branden.

– Vi har skickat allt vi har till brandplatsen, sa Gunnar Henriksson inre befäl vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Branden hade under morgonen gått ned i konstruktionen av huset och var fullt utvecklad.

– Branden är inte under kontroll, sa Joakim Lundholm, inre befäl vid räddningstjänsten på förmiddagen.

Att det brann inne i husets konstruktion försvårade räddningstjänstens arbete som använde sig av värmekameror för att lokalisera, och släcka, elden.

Elden flammade upp under onsdag morgon. Foto:

Det fanns aldrig någon spridningsrisk till närliggande hus och vid lunchtid på onsdagen var branden släckt och räddningstjänsten hade lämnat platsen.

Polisen uppgav först att brottsrubriceringen var mordbrand, men ändrade under onsdag förmiddag rubriceringen till allmänfarlig vårdslöshet.