Anneli "Pandora" Magnusson. Foto:

Brandmän från Eskilstuna räddade stjärnans herrgård

Kungsör

En brand bröt ut på en herrgård i Torpunga utanför Kungsör på torsdagskvällen enligt VLT. Herrgården ägs av artisten Anneli "Pandora" Magnusson. Dels tack vare brandmän från Eskilstuna kunde fastigheten räddas.

Vid 19.30-tiden på torsdagskvällen kom larmet om branden på herrgården i Torpunga skriver VLT.

— Enligt det första larmet skulle det vara övertänt på övervåningen. Men det visade sig att det inte var någon större brand. Det är oklart var det brunnit, men räddningstjänsten pratar om ett proppskåp, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland, till VLT.

Tidningen fick även tag på herrgårdens ägare.

— Jag håller på att rädda mitt hus just nu. Det brinner hos mig, så jag kan inte prata nu, säger artisten Anneli "Pandora" Magnusson.

Räddningstjänsten ryckte ut med flera styrkor, bland annat fyra brandmän från Eskilstuna deltog i släckningsarbetet.

— Vi har flera styrkor är på plats. Åtta brandmän från Västmanland och fyra från Eskilstuna, säger Kent Larsson, styrkeledare på räddningstjänsten, till VLT.

En timme efter larmet var branden under kontroll enligt VLT. Därefter stannade räddningstjänsten för att försöka komma fram till brandorsaken.

Anneli "Pandora" Magnusson slog igenom stort 1993 med debutsingeln "Trust Me". Förutom framgångar i Sverige är hon ett stort namn i Tyskland och framför allt Japan.

Läs mer om dessa ämnen

brand