• Marina Wahlstedt och vinnaren Eila Väisänen. Foto:
  • 165 skyttar deltog i Nordiska veteran mästerskapet i Eskilstuna i helgen.
1/

Brons för Wahlstedt i veteran-NM

Skytte

165 skyttar hade tagit sig till Eskilstuna under helgen för att delta i Nordiska veteranmästerskapet. Hemmaskytten Marina Wahlstedt stod för en av Sveriges medaljer.

Det är tredje gången på åtta år som Eskilstuna Skytteförening arrangerar Nordiskt veteranmästerskap i gevärsskytte och Sveriges toppelit bland veteraner fanns på plats.

– Det blev väldigt lyckat. Det brukar alltid vara någon som hittar något att klaga på, men i år har vi inte hårt något negativt alls, säger Marie Enqvist från Eskilstuna Skytteförening.

Tävlingarna hölls ute på Hugelstas skjutbanor, där 50- och 300-meterstävlingarna avgjordes, samt i Munktellarenan där segraren i 10 meter och luftgevär korades.

Hemmaskytten Marina Wahlstedt stod för en fin insats och tog hem bronset på 10 meter luftgevär i 55-årsklassen. I övrigt blev det flera svenska medaljer men bara ett guld genom Björn Pantzar på 50 meter.

Totalt deltog 165 skyttar från Sverige, Finland, Norge och Danmark i åldrarna 45-88 år och gjorde tillsammans knappt 400 starter under de tre dagarna.

– När vi arrangerade tävlingen förra gången för fyra år sedan så dominerade Norge totalt. I år var det mer spridning på medaljerna vilket är kul, sammanfattar en nöjd Marie Enqvist.