Bussen fick lov att bärgas från platsen. Foto:

Buss i diket utanför Hällberga

Eskilstuna

En linjebuss med en chaufför och två passagerare ombord hamnade i diket längs Hällbergavägen i höjd med Laggartorp på tisdagseftermiddagen.

Olyckan inträffade på länsväg 920 vid halv femtiden på tisdagseftermiddagen. Enligt Räddsam Mälardalen ska bussen ha kört av vägen öster om Hällberga i samband med att den skulle hålla undan för en mötande lastbil. Bussen råkade då komma för nära vägrenen och kanade av körbanan.

– Det blev trångt när lastbilen och bussen möttes på vägen och då körde bussen i diket, säger Joakim Lans, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Bussen, som var på väg från Ärla till centrala Eskilstuna, hamnade delvis på sned i diket och kunde inte ta sig upp igen för egen maskin.

När räddningstjänst och polis kom till platsen hade de tre ombord på bussen tagit sig ut ur fordonet på egen hand.

Enligt Räddsam Mälardalen ska en av de två passagerarna ha klagat över ryggsmärtor. Skadorna beskrivs som lindriga men det är oklart om personen behövde följa med ambulansen som larmats till platsen. Chauffören ska ha chockats i samband med händelsen.

I samband med räddningsarbetet rådde begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen. Bussen fick bärgas från platsen och i samband med bärgningen blev det också vissa trafikstörningar på den aktuella vägsträckan.