Bovierans koncept består bland annat av en inglasad vinterträdgård. Inom kort tas första spadtaget för företagets nybygge i Odlaren. Foto:

Byggstart för Bovieran i Odlaren

Eskilstuna

Inom kort tas första spadtaget för Bovierans 55-plusboende i Odlaren. De 54 lägenheterna kommer att vara inflyttningsklara under hösten 2019.

När bygget snart drar i gång innebär satsningen i Eskilstuna företaget Bovierans 24:e husbygge i Sverige sedan bolaget grundades 2005.

Konceptet består av lägenheter som byggs i tre stycken trevåningshus som ramar in en inglasad vinterträdgård. Miljön och temperaturen ska påminna om den franska rivieran, därav namnet Bovieran.

Intresset för att köpa en lägenhet är stort berättar Bovierans marknadsansvarige Malin Haag:

— Vi är på god väg att sälja klart. Vi har ett riktvärde på 65 procent sålda lägenheter för att komma i gång med ett bygge och i Eskilstuna har vi sålt cirka 45 av de 54 lägenheterna.

Detaljplanen för området vid den gamla skjutbanan i Trumtorp/Odlaren medger byggande av cirka 450 bostäder. Förutom Bovieran finns HSB, Kommunfastigheter och Kärnhem med som byggherrar.

Bovieran ägs sedan 2015 av det börsnoterade bolaget Fastighets Balder AB och är inne i en kraftig expansionsfas. I Strängnäs stod Bovierans hus klart för några månader sedan och nya byggen planeras på en rad orter i Sverige.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

OdlarenBostadBostadsmarknaden
Relaterat