Man kraftigt brännskadad i husvagnsbrand på Vilsta camping

Eskilstuna

En husvagn började brinna på Vilsta camping på torsdagskvällen. En man och en kvinna i 70-årsåldern befann sig i husvagnen och mannen fördes till sjukhus med omfattande brännskador. Polisen spärrade under kvällen av platsen och upprättade en anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet.

Husvagnen på Vilsta camping började brinna vid 20-tiden på torsdagen.

– En husvagn har mer eller mindre brunnit upp helt, både förtält och husvagn, säger Per Larsen inre befäl på räddningstjänsten.

En man och en kvinna befann sig i husvagnen. Kvinnan blev räddad ur husvagnen av en granne och ville, enligt polisen, inte uppsöka sjukhus. Mannen däremot blev kraftigt brännskadad och fördes till Mälarsjukhuset med ambulans.

Mannen hade omfattande brännskador och fördes under torsdagskvällen vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala för specialistvård, enligt Mälarsjukhuset.

Vid 20.30-tiden var branden släckt och räddningstjänsten lämnade platsen kort därefter.

Polisen spärrade under kvällen av platsen och hörde vittnen till händelsen. En anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet har upprättats och polisen ska under fredagen utföra en teknisk undersökning av brandplatsen. De ska även gå vidare med förhör med bland annat kvinnan som befann sig i husvagnen.

Vittnen berättade för polisen att en hund även ska ha befunnit sig i husvagnen vid tidpunkten för branden men den ska ha lyckats springa därifrån.

  • Polisen har upprättat en anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet. Foto:
  • Under fredagen ska polisen göra en teknisk undersökning på platsen. Foto:
1/

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaWEBB_TVbrand
Relaterat

Mest delat denna vecka