• Så här ser det ut ifall din cykel blivit märkt. Foto:
  • Allmänheten har blivit less. Därför har flertalet cyklar märkts av kommunen. Foto:
1/

Cykelrensning i centrum efter påtryckningar

Eskilstuna

Allmänheten har tröttnat på övergivna cyklar. Nu tar Eskilstuna kommun tag i problemet.   — Hög tid att göra en rejäl rensning, säger Lena Hollås, på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Under den gångna veckan har alla cyklar som stått på Fristadstorget i Eskilstuna blivit märkta med en dekal som förkunnar att rensning pågår. Det är nämligen en del i det jobb Eskilstuna kommun håller på med. Detta efter att flera personer hört av sig till kommunen och rapporterat om cyklar som stått parkerade under lång tid på offentliga platser.

— Det är därför hög tid att göra en rejäl rensning för att ge plats åt de som verkligen använder sina cyklar, säger Lena Hollås, trafikhandläggare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Den som använder sin cykel kan strunta i budskapet, men de som har kvar dekalen om två veckor kommer förflyttas till en låst förvaring.

Cykelrensning

Under vecka sju märks alla cyklar på Fristadstorget. Är dekalen kvar på cykeln efter två veckor kommer den flyttas till låst förvaring. Om någon saknar sin cykel kan de inom en månad höra av sig till trafikavdelningen på kommunen. Efter en månad flyttas cyklarna till kommunens uppställningsplats.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna kommunEskilstunaCykel

Mest delat denna vecka

Relaterat