Foto:

De tar över Åker/Strängnäs

Ishockey
annons

Nu står det klart vilka som kommer att leda Åker/Strängnäs kommande säsong. En trio, däribland en spelande tränare, ska leda laget i division 2.

— Vi vill använda oss av den starka passion för ishockey som dessa individer har, säger Calle Insulander, ledaransvarig i ÅSHC, i ett pressmeddelande.

Den förra säsongen var minst sagt tung för Åker/Strängnäs. Laget fick med nöd och näppe ihop ett lag som dock inte lyckades hålla sig kvar i division 1.

Inför årets säsong har det varit fortsatt motigt för klubben som så sent som för ett par veckor sedan fick ut och efterlyste spelare och ledare på Facebook. Några tränare till seniorlaget behöver dock inte klubben efterlysa längre, på onsdagen blev det klart vilka som tar över ansvaret.

I ett pressmeddelande informerar klubben om att Micke Thörne, Christian Yngve och Jesse Narva kommer att dela på ansvaret den kommande säsongen. Den sistnämnda kommer att vara spelande tränare.

— Jesse kommer framförallt att finnas på isen, men också stötta ledarstaben med hjälp av sin långa erfarenhet som spelare och sina väldigt starka sidor inom ledarskap. Med Jesse har vi en utvecklingsplan mot att bli huvudtränare i något av våra lag inom något år. Nu smygstartar vi detta, säger Calle Insulander.

Strängnäsbördige Micke Thörne har ett förflutet inom damhockeyn i Södertälje SK och har även varit tränare för juniorer i samband med ÅSHC:s sommarbete med Gripen.

Christian Yngve, har ett OS-brons på meritlistan, han var med som tränare för damkronorna i OS i Salt Lake City. Han kommer både att kombinera sitt uppdrag som tränare för a-laget med att vara målvaktstränare för juniorer och äldre målvakter.

På tal om målvakt så står det klart att Micke Thörnes son, burväktaren Philip Thörne, skrivit på för ÅSHC. Han har tidigare vaktat målet i klubbar som Strängnäs HC, Ore IF, Kramfors och senast två säsonger med Linden.

— Vi kommer att gå på is vecka 34 och ordnar då en try-out för nya och gamla spelare för att komplettera den trupp som nu finns. Vi har öppet för en ytterligare målvakt, två-tre backar och åtta-tio forwards. Vi hoppas att flera av förra året spelare vill fortsätta hos oss nu när tränarfrågan är löst, säger Micke Thörne.

— Föreningens mål är att ha fler egna produkter i A-laget och vi jobbar för att stärka föreningskänslan och få ihop ungdomsverksamheten i Strängnäs med junior/seniorverksamheten i Åker, avslutar Tony Sandberg kassör i ÅSHC.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Åker/Strängnäs HCIshockey
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka