Polisen berättar nu att den person som hittades död i ett skogspari på måndagen, är identifierad.

Den döde i skogen är identifierad

Eskilstuna

Den person som påträffades död i ett skogsparti mellan Skogstorp och Hållsta på måndagseftermiddagen har identifierats. Det uppger polisen.

— Det är den man som har varit anmäld som försvunnen sedan en tid, säger Lars Franzell på polisens avdelning för grova brott i Eskilstuna.

Det var den 22 januari som anhöriga anmälde att deras manlige familjemedlem hade försvunnit. Men trots sökinsatser kunde man inte finna honom då.

På måndagen gjorde en privatperson upptäckten i ett skogsparti och polisen tillkallades. Den döde är nu identifierad och de anhöriga är underrättade uppger polisen.

Men även om det inte finns några misstankar om brott kring mannens död, så fortsätter polisens utredning.

Dels undersöker man fyndplatsen mycket noga, dels väntar man på det slutliga obduktionsresultatet från rättsläkaren för att få klarhet i hur mannan har dött.

Lars Franzell berättar att polisen måste ha en förundersökning i gång, tills man har fått ett slutgiltigt besked från rättsläkare. Det är först när den slutgiltiga obduktionsrapporten är klar som man vet hur mannen har avlidit - och om det kan tänkas ligga ett brott bakom

– Men just nu finns det inga tecken på att det handlar om något brott, säger Lars Franzell.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaDödsfallpolis
Relaterat