Den stulna båtmotorn hittad - i skogen

Eskilstuna
annons

Den dyra båtmotorn befann sig ute i Kvicksund och hade utrustats med en speciell gps-sändare med tillhörande larm. Det hjälpte ägaren när motorn en dag plötsligt var stulen. Ägaren hittade motorn där tjuvarna hade gömt den - ute i skogen.

Det var en tidig morgon i förra veckan som ägaren till båtmotorn plötsligt fick larm om att båtmotorn hade stulits. Gps-sändaren som var monterad på den, just för att krångla till det för tjuvar, hade larmat.

Under något dygn larmade gps-en från båtmotorn från ett par olika destinationer. Vid 21.30 tiden på fredagskvällen kom larmet från skogen i Lista - och ägaren gav sig av för att leta. Mycket riktigt: där i skogen låg motorn och väntade på sin rättmätige ägare.

— Den låg inne i skogen med grenar över så den inte skulle synas, berättar polisen Lennart Vestergren i Eskilstuna.

Vestergren berättar att det blir allt vanligare att folk som äger dyrare föremål, förser dem med larm med tillhörande gps för att föremålen ska kunna spåras om tjuvarna är framme. I det här fallet handlade det också om en dyr motor, värd cirka 100 000 kronor, berättar han.

Men tjuvarna är allt mer upplysta de också. De kan gömma stöldgodset en tid för att se hur situationen utvecklar sig - och ha koll på om ägaren ger sig till känna. Efter en tid, om ingen ägare kommit och letat, tycker tjuvarna att det är fritt fram och tar hand om stöldgodset och säljer det vidare.

Men det är inte alltid som det blir ett så lyckligt slut som i helgen, när båtmotorn hittades med hjälp av den larmande gps:en, säger Lennart Vestergren.

Ibland är tjuvarna väldigt listiga. Då är det bara gps:en som ligger kvar på gömstället. Då har tjuvarna upptäckt den, plockat bort den och låtit den ligga kvar i gömman - medan de själva försvunnit med stöldgodset.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

BåtKrimStöld
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka