Vilka var personerna som satt på den mörka mopeden som befann sig i Årbyområdet vid tiden för mordet på 41-åringen i fredags kväll? Den frågan ställer sig nu polisen.

Efter dödsskjutningen: Polisen söker två personer på moped

Eskilstuna

Vid tiden för mordet på en 41-årig man i Årby skogsområde i fredags kväll, befann sig en moped med två personer, i området. Nu vill polisen veta mer om mopeden. Vilka personer satt på mopeden? Vad gjorde de i området vid den här tiden?

– Det är några av de vittnen vi har pratat med som har sett en moped med två personer som passerade när de befann sig i området. Vi är mycket intresserade av mopeden och de här personerna, säger Thomas Tellebro, tf chef på avdelningen för grova brott hos polisen i Eskilstuna.

Tellebro säger att polisen inte vet om de som åkte på mopeden har med mordet att göra, men de kan ha intressanta upplysningar. Polisen vill därför gärna att de tar kontakt med det tipsnummer som polisen har dragit i gång i samband med mordutredningen.

– Det ska ha varit en mörk moped, men inte svart, säger Thomas Tellebro.

Har ni uppgifter om hur personerna på mopeden var klädda? Bar de hjälmar?

– Det är inte helt ovanligt att det åker mopeder där och vittnena hann inte uppfatta det riktigt. Men man tror att de hade mörka kläder och att de inte bar hjälmar, säger Thomas Tellebro.

Polisen har ännu inte gripit någon och har enligt Thomas Tellebro inte heller några misstänkta personer. Tvärtom jobbar polisen brett, och vill inte låsa sig vid någon speciell teori poängterar han.

Har ni någon uppfattning om det är en eller flera gärningsmän som är inblandade i mordet på 41-åringen?

– Nej det är omöjligt att säga det än. Vi har ännu inte fått några sådana nära iakttagelser. Vi kartlägger hans sista tid nu, säger Thomas Tellebro.

Under måndagen gick polisen ut och efterlyste vittnen och var speciellt intresserad av en joggande kvinna som ska ha befunnit sig i motionsområdet mellan klockan 20 och 21.15 på fredagskvällen.

Polisen hoppas att hon hör av sig eftersom hon kan ha gjort intressanta iakttagelser.

Polisens telefonnummer: 0730/776003.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaÅrbyKrimmord
Relaterat