• Hans Ekström, Eskilstuna, toppar listan. Foto:
  • Sofia Amloh från Nyköping. Foto:
  • Fredrik Olovsson från Katrineholm. Foto:
  • Caroline Helmersson Olsson från Vingåker. Foto:
1/

Ekström och Kanaan på S-valsedlarna

Sörmland

Eskilstunapolitikerna Hans Ekström och Mona Kanaan får båda höga positioner på Socialdemokraternas riksvalsedlar. De beslutade det sörmländska S-distriktet på lördagen.

— Jag är tacksam för förtroendet att för tredje gången toppa socialdemokraternas riksdagslista i Sörmland, säger Hans Ekström som redan idag sitter i konstitutionsutskottet för partiets räkning.

Övriga toppnamn på de sörmländska S-valsedlarna i riksdagsvalet är: Caroline Helmersson Olsson från Vingåker, Fredrik Olovsson från Katrineholm och Sofia Amloh från Nyköping.

Eskilstunapolitikern Mona Kanaan hamnar på sjätte plats på valsedeln.

Mona Kanaan, Eskilstuna. Foto:

Med nuvarande mandatfördelning har Socialdemokraterna fyra politiker på riksdagens Sörmlandsbänk, och det är därför långt ifrån säkert att Mona Kanaan står på valbar plats om hon inte får hjälp av personkryssen.

Partiet antog också valsedlar till Region Sörmland, som är det nya namnet på landstinget. Där toppas valsedlarna av: landstingsstyrelsens nuvarande ordförande Monica Johansson från Katrineholm, följd av Jacob Sandgren från Nyköping och Åsa Kratz från Eskilstuna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaEskilstunaSörmlandPolitikVal 2018
Relaterat