• Tågtrafiken står still mellan Eskilstuna och Kvicksund efter att en person legat på spåret. Foto:
  • Polis och räddningstjänst var snabbt på plats. Foto:
1/

Person låg på spåret – smet och söks av polis

Eskilstuna
annons

En person som låg på spåret stoppade tågtrafiken mellan Eskilstuna och Kvicksund på söndagen. Tåget lyckades stanna, personen smet från platsen och eftersöktes av polis och räddningstjänst.

Strax efter klockan 12 på söndagen larmade SOS om en person som skulle ha blivit påkörd av tåget i närheten av Tumbo mellan Eskilstuna och Kvicksund.

När polis och räddningstjänst kom till platsen visade det sig att det inte rörde sig om någon påkörning.

— Det var ingen påkörd person, men det var någon på banan. Vi letar efter personen nu, säger Björn Svensson, Räddsam Mälardalen.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten på plats till Eskilstuna-Kurirens utsände så ska en person ha lagt sig mellan spåren. Lokföraren i tåget upptäckte detta och saktade ner, då kröp personen bort från spåret och sprang från platsen.

Polisen meddelar på sin hemsida att de fått in säkra uppgifter om att en oskadd person varit synlig i närheten av tåget vid 12.40-tiden för att sedan ha gått därifrån. Personen söks fortsatt av polis.

— Ingen ska vara skadad, säger Anette Wilhelmsson hos Sörmlandspolisen.

Tågtrafiken stod stilla mellan Eskilstuna och Kvicksund i samband med att polis och räddningstjänst sökte efter personen. Vid 15-tiden hade dock eftersökningarna avbrutits och tåget kunde rulla igen.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunaolycka
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka