Eskilstuna-Kuriren har fått flera priser under senaste tiden och är nu nominerade till ännu ett. Foto:

Eskilstuna-Kuriren nominerad till nytt pris

Eskilstuna/Stockholm

Eskilstuna-Kuriren har utsetts till en av fyra finalister till priset "Årets nätängel 2018".

– Det är fantastiskt roligt och hedrande. Det senaste året har priserna fullkomligt regnat över Eskilstuna-Kuriren. Och att det är just Årets nätängel som vi nomineras till nu känns extra bra. Hot och hat mot journalister är tyvärr en vardag i dag och då känns det extra bra när vi uppmärksammas för vårt arbete, säger Eva Burman, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning.

Priset delas ut av försäkringsföretaget Mysaftey som bland annat arbetar med ID-skydd. Syftet med Årets nätängel är enligt företaget att lyfta, hylla och hedra någon eller några som sprider kärlek, glädje och pepp till andra på nätet. Priset delas ut i flera olika kategorier och Eskilstuna-Kuriren är tillsammans med journalisterna Atilla Yoldas, Helle Klein och Linda Marie Nilsson nominerade i kategorin media.

– Media har ett oerhört ansvar, men också en fantastisk möjlighet när det gäller att begränsa och stävja hot och hat på nätet. Vi vill särskilt lyfta de som faktiskt gör insatser för detta utan att själva gå i fällan och elda på hatet från den ena eller andra sidan, säger PA Prabert, kommunikationschef på Mysafety försäkringar.

Eskilstuna-Kurirens prismotivering lyder: "Gång på gång, år efter år, har Eskilstuna-Kuriren utmärkt sig som en förkämpe för yttrandefrihet och demokrati. De bevakar och rapporterar från samhällets utkanter. De belyser antidemokratiska rörelser och hot mot vårt öppna samhälle, inte minst de som verkar på nätet i dag. Och de ryggar inte trots hot, hat, spott och spe från de som inte vill granskas".

Vinnaren presenteras under en gala på Nalen i Stockholm den 19 november.

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna-KurirenMediaNäthat