Tidningens chefredaktör Eva Burman och politiska redaktör Alex Voronov får ta emot pris på scen. Längst till höger syns journalisten och programledaren Robert Aschberg. Foto:

Eskilstuna-Kuriren vann nytt pris under festlig gala

Eskilstuna

Eskilstuna-Kuriren har utsetts till Årets Nätängel Media 2018.

Utnämningen kom vid en livegala i Stockholm under måndagskvällen. Galan är ett initiativ från mySafety Försäkringar som bland annat arbetar med ID-skydd.

För drygt en månad sedan rapporterade vi om att Eskilstuna-Kuriren var nominerad till priset.

De andra finalisterna som tidningen konkurrerade mot var journalisterna Atilla Yoldas, Helle Klein och Linda-Marie Nilsson.

På plats att ta emot priset var Eva Burman, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.

– Det känns jättekul och hedrande. Det visar vilken roll vi spelar i samhället i dag och hur viktigt vårt uppdrag är att lyfta fram yttrandefriheten och demokratin. Att vi orkar och vågar trots att vi utsatts för hot för våra granskningar, säger hon.

  • Eskilstuna-Kuriren har utsetts till Årets Nätängel Media 2018. Tidningens chefredaktör Eva Burman och politiska redaktör Alex Voronov är glada över utmärkelsen. Foto:
  • En stor skärm på scenen under galan i Stockholm förkunnade de olika priserna. Foto:
1/

Ett sådant exempel är det uppmärksammade reportaget "Den svenska trollfabriken", som tidigare i år prisades med Sveriges tyngsta pris för granskande journalistik "Guldspaden", där det aktuella ämnet hat på nätet behandlades.

– Det är en tuff situation för en redaktion att få hot och hat för vårt jobb, och därför är det väldigt skönt att få ett sådant här pris och ha det med sig framöver, säger Eva Burman.

Eskilstuna-Kurirens prismotivering lyder:

"Gång på gång, år efter år, har Eskilstuna-Kuriren utmärkt sig som en förkämpe för yttrandefrihet och demokrati. De bevakar och rapporterar från samhällets utkanter. De belyser antidemokratiska rörelser och hot mot vårt öppna samhälle, inte minst de som verkar på nätet i dag. Och de ryggar inte trots hot, hat, spott och spe från de som inte vill granskas".

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna-KurirenEskilstuna
Relaterat