Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren, hjälpte Laith Alsaur att ställa en fråga på kandulova-sajten. Han hade med sig sin kompis Naseer Muneer från Tyskland. Foto:

Eskilstunaborna brinner för skolfrågan

Eskilstuna

Kandulova-sajten har varit öppen i en dag – och redan nu väller frågorna in. Det är en förbättring av skolan i Eskilstuna som medborgarna allra helst vill att våra politiker ska lova. Men även bostäder, äldreomsorg och sjukvård är stora hjärtefrågor.

På valsajten Kandulova, som lanserades natten till torsdagen får medborgare möjlighet att fråga de lokala politikerna om det som ligger dem närmast hjärtat. Det är främst frågor som rör ämnet skola som dominerar i Eskilstuna just nu.

Kicki Lindstrand har ställt en fråga om förskolorna i Eskilstuna.

– Kan du lova att minska barngrupperna och öka personaltätheten i förskolan? frågar Kicki Lindstrand.

Eskilstunaborna oroar sig även över äldreomsorgen och sjukvården i kommunen.

– Kan du lova att hemsjukvården förbättras, att våra behövande får sin personliga hygien omskött av några få vårdare? lyder en fråga.

En medborgare vill se snabba åtgärder av bredband utanför tätorten.

– Kan du lova att kommunen snarast, med alla tänkbara medel, ser till att få igång den insomnade bredbandsutbyggnaden för oss utanför tätorten? undrar Ola.

Under torsdagen fanns Eskilstuna-Kurirens medarbetare på Fristadstorget för att hjälpa Eskilstunaborna att få sina röster hörda. En av de som ville ställa en fråga var Rökstabon Laith Alsaur som ville se större möjligheter till parkering i Eskilstunas innerstad.

– Kan du lova att det blir fler och billigare parkeringsplatser i stan? säger Laith Alsaur.

När han tar bilen in till centrala Eskilstuna står den oftast på parkeringen i ett antal timmar vilket leder till höga parkeringsavgifter.

– Då blir det att man åker till Tuna park i stället som har fri parkering, säger han.

Laith Alsaur var osäker på om det finns ens finns ett parti som kommer att få hans röst.

– Jag vet inte vad jag ska rösta på. Jag litar inte på någon. De säger att de ska göra tio saker, men de gör bara en, menar Laith Alsaur.

Ställ frågorna här – politikerna har lovat att svara.

Ställ din fråga till politikerna

Med en månad kvar till valet lanserar Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning #kandulova.

Ställ frågorna här – politikerna har lovat att svara.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaFristadstorget#kandulovaPolitikVal 2018
Relaterat