City Collects grafiska karta över Eskilstuna.

Eskilstunakartan gav 15 000 till barnaktiviteter

Eskilstuna

City Collects grafiska karta över Eskilstuna har återigen genererat en stor summa pengar till välgörenhet. I år delas 15 000 kronor ut till Statsmissionens barnaktiviteter.

Förra året kunde City Collect överlämna 10 000 kronor till härbärget i Eskilstuna. I år ger City Collect 15 000 kronor till Statsmissionens barnaktiviteter.

— Att det blev Eskilstuna Statsmission och barn är för att vi ser ett så stort behov i Eskilstuna och Statsmissionen storsatsar i Eskilstuna och gör skillnad, säger Elin Trygg som tillsammans med David Karlström har startat City Collect.

Pengarna kommer från försäljningen av grafiska kartor över Eskilstuna. Kartona finns i form av en poster och tryckta på en bricka. Kartorna är skapade av David Karlström som är grafisk formgivare och designer. Elin Trygg driver till vardags butiken Elin Maria i Eskilstuna.

— Med våra stadskartor, brickor vill vi att människor gärna reflekterar över sin stad och älskar den för allt den innehåller. För varje såld poster går dessutom 50 kronor till välgörenhet som har anknytning till den stad vi avbildar, säger Elin Trygg.

Caroline Kallenberg är kommunikations- och insamlingsstrateg vid Eskilstuna Stadsmission.

— Vi är självklart jätteglada över gåvan från City Collect. Extra bra känns det att veta att så många människor bidragit genom att köpa poster/bricka, säger hon.

Vilken betydelse har såna här bidrag?

— Jättestor betydelse. Många familjer har inte ekonomi att ta med sina barn på aktiviteter då det är relativt kostsamt och marginalerna är små. Att familjerna i Matlaget får dela gemensamma sommarminnen är också viktigt. Skolan är en annan plats där man pratar om sommarlovet. Hur många gånger har inte fröken sagt första skoldagen ”rita en bild av ditt bästa sommarminne”. Inte så enkelt för alla barn.

— Alla ytterligare bidrag som kommer från företag eller privatpersoner till sommaraktiviteter för barnfamiljer i Matlaget gör att vi kan addera på fler tillfällen även under hösten och vintern. Fantastisk med andra ord, säger Caroline Kallenberg.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

StadsmissionenEskilstuna
Relaterat

Mest delat denna vecka