Ett lyft för bordshockeyn i Eskilstuna

Eskilstuna

Flera av landets främsta bordshockeyspelare anlände till Statt under trettondagen för att göra upp om placeringarna i årets 3Tuna Grand Prix.

Både Markus Nilsson och förre världsmästaren Hans Österman, Jocke Lundin och Peter Östlund var på plats liksom flera andra toppspelare som har mängder av poäng på Sverigetouren, som i och med tävlingen i Eskilstuna nu passerat halvvägs.

— Det är några elitspelare som saknas men de flesta ville vara med här i dag, säger Lars Söderkvist i 3Tuna bordshockey.

Nu gick väl kanske resultaten inte helt i linje med vad hemmaspelarna hade önskat sig. Bäst blev Felix Wirström med en 19:e plats.

— Jag vet inte riktigt var jag hamnade i resultatlistan, säger Robin Westergren. Vi kan väl enas om att det kunde fått gå lite bättre.

Kollegan Lars Söderkvist grämde sig inte över resultaten. Huvudsaken var att alla 60 som kom till tävlingen trivdes bra. Det var inte bara Olle Eriksson från Björkhagen Rangers som kom fram och tryckte arrangörernas händer efter sista matchen

— Mycket trevligt, nickade han bestämt och liksom de flesta andra gillade han lokalen med mjuk heltäckningsmatta, som föredömligt dämpade ljudet från spelen, och en fantastisk utsikt om man hade tid att avnjuta den.

Nu blev det respass ut ur turneringen i åttondelen för Olle Eriksson, han förlorade med 4-2 i matcher mot erkänt duktiga, och dessutom titelförsvarande, Markus Nilsson från klubben Spjass Invaders, men alla sex matcherna var mycket jämna.

Ingen hade något att invända mot vare sig spelens kvalitet eller mot eventuella domslut.

— Det är en gentlemannasport det här, säger Lars Söderkvist. Spelarna är sina egna domare och uppstår någon oenighet så godtas i regel alltid beslutet från sekretariatet.

— Perfekt genomkörare för oss som ska arrangera bordshockey-EM i sommar.

— Den tävlingen ser du på Stiga Sports Arena.

  • Markus Nilsson mötte Olle Eriksson i åttondelen. Foto:
  • 3Tuna bordshockey arrangerade sitt allra första Grand Prix i helgen. Och nästan hela den svenska eliten fanns på plats för att göra upp om de ädla medaljerna. Foto:
  • Förre världsmästaren Hans Österman gick långt också i Eskilstuna. Foto:
  • Under Grand Prix-tävlingen fick arrangerande 3Tuna bordshockey chansen att finslipa formen inför stundande europeiska mästerskapen i sommar. Foto:
1/

Joakim Lundin vann förstapriset

I semifinalerna vann Joakim Lundin mot Markus Nilsson med 4-2 i matcher medan Hans Österman slog Thomas Petersson med 4-3.

I finalen blev det exakt så jämnt och spännande som arrangörerna hoppades på men det var Joakim Lundin som vann ganska klart i den sjunde och avgörande matchen. Äntligen får jag vinna mot Österman, det har aldrig hänt tidigare.

Läs mer om dessa ämnen

Platser/EskilstunaBordshockeyWEBB_TV