42-åringens expojkvän menar att kvinnan ska ha erkänt planerna på mordet av sin far under en inspelning som expojkvännen gjorde i smyg. Foto:

Expojkvännen spelade in när 42-åringen planlade mordet

Västerås
annons

Expojkvännen spelade in när 42-åringen pratade om och planlade mordet på sin pappa, som hon kallade "en rik svinaktig skitstövel". Åklagarens nya bevisning, som kan väga tungt i rättegången mot den mordmisstänkte Eskilstunakvinnan, inkom till tingsrätten på tisdagen

Det var SVT Sörmland som var först med att rapportera om inspelningen som expojkvännen ska ha gjort på inrådan av en kompis för att undvika att stå ensam med skulden för mordet och mordförsöket på 42-åringens föräldrar.

Det ska ha varit en kompis till expojkvännen som gav rådet om att spela in 42-åringen för att ha en försäkran om hon skulle förråda honom. Expojkvännen själv tog initiativ till att berätta om inspelningen under ett förhör den 5 maj.

Inspelningen gjordes med en inspelningsapparat som expojkvännen gömde i fickan. Efter att inspelningen var gjord konfronterade han 42-åringen som då ska ha reagerat kraftfullt.

— Hon tappade greppet... tappade kontrollen över sig själv. Hon kastade mobilen hårt ner på golvet och utdelade en örfil i mitt ansikte. Och så gick hon bara runt och pratade högt och sa att jag var dum och frågade varför jag hade gjort så här, säger ex-pojkvännen i ett förhör.

För att ljudfilen ska kunna användas som bevisning måste den dock förts hittas, detta sedan ljudfilen raderats från expojkvännens mobiltelefon. Polis och åklagare jobbar intensivt med att återskapa den.

— Jag kan bekräfta att det arbetet pågår, säger åklagare Jessica Wenna till SVT Sörmland.

Enligt SVT Sörmland ska ljudfilen även innehas av en kompis till ex-pojkvännen men det är oklart om polisen fått kontakt med personen i fråga.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbogamordetKrimmord
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka