Foto:

Fajten om Victoria park avgjord

Eskilstuna

Dragkampen är över. Det blir det tyska bolaget Vonovia som tar över fastighetsbolaget Victoria park med 3 000 lägenheter i Eskilstuna.

Börsnoterade fastighetsbolaget Victoria park har växt snabbt i Sverige och har i dag ett bostadsbestånd med över 13 500 lägenheter, varav cirka 3 000 återfinns i Skiftinge, Myrtorp, Råbergstorp och Fröslunda. Under våren pågick en uppköpsstrid om bolaget mellan amerikanska investerare och det tyska fastighetsbolaget Vonovia. I veckan stod det klart att Vonovia drar det längsta strået och har nu genom förvärv kontroll av över 81 procent av rösterna i Victoria park.

Vonovia är en jätte i sammanhanget med närmare 400 000 lägenheter i framför allt storstadsområden i Tyskland. Vad affären betyder för Victoria parks hyresgäster i Eskilstuna återstår att se, likaså vad gäller bolagets utbyggnadsplaner i bland annat Skiftinge.

Enligt experter som tidningen Fastighetssverige talat med väntas Victoria park efter den nu genomförda ägarombildningen avnoteras på börsen.

Företagets vd Rolf Buch har i ett pressmeddelande tidigare sagt att man ser fram emot att komma in på den svenska marknaden och att bolagets affärsfilosofi är att investera i bostäder "till långsiktig förmån för våra hyresgäster".

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

BostadBostadsmarknadenhyreslägenhet
Relaterat