– Vi är så galet less på att inte kunna sova på nätterna. Elin Andersson och Anna Flodman beskriver oljudet från Trafikverkets markarbete utanför sina hus som ett ohyggligt skärande. Foto:

Systrarna Anna och Elin väcks när rödljus lagas nattetid

Eskilstuna

Får man verkligen göra så här? Får man förstöra nattsömnen för folk under en månads tid precis före jul?

Systrarna Elin Andersson och Anna Flodman har tigit och lidit i snart två veckor, men nu är man framme vid gränsen för vad de pallar.

Ingen av systrar reagerade något nämnvärt när de möttes av en lapp på ytterdörren till respektive hyreshus på Carlavägen.

Det var fem dagar före 20 november då Trafikverket skulle starta ett arbete med att byta kablar till trafiksignalerna i korsningen Carlavägen och Klostergatan. Arbetet kan enbart utföras under nätterna och schaktningsarbetet kan medföra en del störande ljud för alla som bor precis i närheten, stod det skrivet på lappen.

För Elin Andersson har arbetet betytt att hon fått hela sin dygnsrytm omkastad:

– Jag kan inte sova, det är omöjligt att somna när det väsnas precis utanför lägenheten hela nätterna.

Nu senast vacklade Elin i väg till jobbet trots att hon bara hann slumra helt lätt mellan det att arbetet utanför avslutades och det var dags att gå upp och göra sig i ordning för sitt eget arbete.

Öronproppar kan jag inte gärna trycka in, då hör jag inte väckarklockan.

– Jag fick gå hem tidigt på eftermiddagen och gick och lade mig direkt och sov fram till dess jobbet utanför drog i gång igen.

– Och öronproppar kan jag inte gärna trycka in, då hör jag inte väckarklockan när det är dags för mig att gå upp.

För storasyster Anna Flodman är det nästan än värre med tanke på att hon har två små barn, varav den allra yngsta ofta vaknar av slamret utanför.

På Trafikverket är det Patrik Weichermill som förvaltar trafiksignalerna i regionen och han beklagar att det uppstår problem.

Nu hoppas han att Trafikverkets entreprenörer har det värsta av oväsendet bakom sig och han hoppas också att arbetet ska vara klart allra senast söndagen 11 december.

– Vi har tyvärr inget annat val än att genomföra det här arbetet nattetid, säger han. Jag vet att det låter mycket och om man dessutom bor i ett lite äldre hus med tunnare glasrutor så blir det förstås extra besvärligt.

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaVägarbete