• Jan Persson, Kilenkryssets grundare.
  • Ylva Binder, grundare Rhuby AB. Foto:
  • Gun-Marie Östedt-Axelsson, vice ordförande, Företagarna Strängnäs-Mariefred. Foto:
1/

Företagares misstag avslöjas på mässa i Strängnäs

Strängnäs

Framgångsrika företagare kommer att dela med sig av sina erfarenheter vid ett event i Strängnäs i oktober. Eventet kallas Misstagens mästare och bland talarna finns de lokala entreprenörerna Jan Persson och Ylva Binder.

Den 17 oktober äger eventet Misstagens mästare rum på Thomas Arena i Strängnäs. Arrangör är Företagarna. Syftet är att inspirera och att ge företagare möjlighet att nätverka.

— Jag hoppas att det ska bli en dag där deltagarna blir väldigt inspirerade i sitt företagande. Får tips, får ta del av andras erfarenheter så att man vågar satsa ännu mer. Det handlar ju om att våga satsa och skapa tillväxt, säger Gun-Marie Östedt-Axelsson, vice ordförande, Företagarna Strängnäs-Mariefred.

Deltagarna kommer bland annat att få tillfälle att lyssna till tv-profilen Laila Bagge och Pär Johansson, ledare för Glada Hudik-teatern, som avslöjar hur man gör - och inte gör - för att lyckas som företagare.

— Det är ju så att alla entreprenörer, alla företagare gör ju misstag under resans gång. Det är ju av dem man lär sig. Misstag är inte lika med misslyckanden. Är man entreprenör och vågar att satsa så gör man ett eller annat misstag, säger Gun-Marie Östedt-Axelsson.

Eventet inleds klockan 12 med en nätverkslunch.

— Det kommer att vara 300 företagare och då har man möjlighet att knyta nya kontakter, säger Gun-Marie Östedt-Axelsson.

— Det här är kostnadsfritt för deltagare, men det finansieras av sponsorer.

Entreprenören Laila Bagge talar under rubriken Vänd misstag till framgång. Under föreläsningen kommer hon att bjuda på misstag, framgångar och tips på hur man kan stärka sitt företagande.

Günther Mårder, vd på Företagarna, kommer att tipsa om hur företagare med hjälp av digitaliseringens möjligheter kan lyfta sitt företag. Det blir även en paneldiskussion kring rädsla för att göra misstag och om hur man kan övervinna sina rädslor.

En lokal talare är entreprenören Ylva Binder från dryckesföretaget Rhuby i Åkers Styckebruk. Ylva Binder har gedigen erfarenhet från olika delar av näringslivet.

— Jag kommer att prata lite om utmaningar och misstag för att adressera titeln på föreläsningen, säger hon.

Ylva Binder jobbade över 20 år som hög chef på internationella dryckesföretag innan hon 2011 sadlade om till att bli egenföretagare i Åkers Styckebruk. Hon har skapat varumärket Rhuby som bland annat står för rabarberlikör.

Ylva Binder menar att det kan vara lätt att underskatta tidsåtgången när man börjar som egenföretagare.

— Har jag ett dataproblem eller om ett bokslut måste in så landar det på mig. Jag kan inte ringa it-avdelningen. Har jag något problem juridiskt får jag ta det också. Så det är väldigt många timmar som försvinner utan att man kan ta betalt för det. Det är någonting som jag tror många undervärderar innan de har testat att vara småföretagare.

Ylva Binder kommer även att ta upp frågan om jämställdhet i näringslivet.

— Det är mansdominerat på toppen och man är inte alls lika välkommen som kvinna och man är också tvungen att ha en mycket större kompetens.

En annan lokal föredragshållare är Kilenkryssets grundare Jan Persson. Han är aktuell för att han i dagarna lämnar över vd-jobbet till sin brorson Jens Persson. Jan Persson kommer att vid eventet berätta om sin resa i fastighetsbranschen och hur han var vänt misstag till framgång.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäsnäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka