Här bakom gallret har besökare tidigare mötts av ännu mer galler. Nu är det fritt fram att gå på första delen av Kungsgatans etapp 2. Foto:

Första delen av nya Kungsgatan öppen – stensättaren Jimmy: "Vi vill att många ska komma och gå här"

Eskilstuna

På onsdagen kunde den första delen av Kungsgatans etapp 2 öppna. Och nästa vecka hoppas man kunna öppna upp fram till Carlings.

– Nu vill vi att många ska komma och gå här så att gruset trampas ner i fogarna så fogarna låser sig, säger stenläggaren Jimmy Jansson.

Nu är det fritt fram att röra sig på den första delen av Kungsgatans renovering etapp 2. I månader har shoppinggatan varit en labyrint av galler med anledning av upprustningen som sker. Men på onsdagen möttes besökare i Eskilstuna centrum av ett fritt utrymme med nya stenplattor.

Och nya utökningar av avspärrningarna är att vänta:

– Nästa vecka hoppas vi vara klara så vi kan öppna upp fram till Carlings ungefär, säger Jimmy Jansson.

Jimmy Jansson, stensättare. Foto:

Nej, det är inte kommunalrådet Jimmy Jansson som gör denna bedömning utan hans namne Jimmy Jansson som arbetar med stenläggningen för en av underentreprenörerna som är inblandad i renoveringen.

– Imorse kunde vi öppna upp så att man kan gå här, säger han.

  • Ett tunt lager grus ligger på den nya stenläggningen. Det, i kombination med människors trampande och gärna lite regn, ska göra att plattorna sätter sig ordentligt. Foto:
  • Öppet för gångtrafik på första delen av Kungsgatans etapp 2. Foto:
1/

På den nya stenläggningen ligger ett lager grus. Och därför har stensättaren Jimmy Jansson en sak högst upp på sin önskelista: Många besökare till stan.

– Nu vill vi att många ska komma och gå här så att gruset trampas ner i fogarna så fogarna låser sig. Sedan skulle det även vara bra med lite regn, säger han.

LÄS MER Halverad inkomst i byggkaoset – butikschefer bedrövade: "Har jättelite kunder"

Överlag tycker Jimmy Jansson att Eskilstunaborna har haft överseende med stöket i centrum som är i och med ombyggnationen.

– Men visst hör man ett irriterat "Va fan" ibland när någon missat en skylt och möts av en återvändsgränd bland gallren.

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna Centrum