• Mannen fångades på bild av en tillfällig fartkamera som placerats vid vägarbetet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto:
  • E 20 vid Årby i Eskilstuna. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto:
1/

Fortkörare döms mot sitt nekande: Det är inte jag på bilden från fartkameran

Eskilstuna/Strängnäs
annons

Den tillfälliga fartkameran vid vägarbetet fångade mannen i 118 kilometer i timmen, där hastigheten var sänkt till 70. Nu döms han för fortkörningen, men själv menar han att bilden på föraren inte föreställer honom.

Det var i slutet av november förra året som den 39-årige mannen från Strängnäs fångades av fartkameran vid ett vägarbete på E 20 nära trafikplats Årby i Eskilstuna. Enligt mätningen höll han 118 kilometer i timmen förbi vägarbetet, där hastigheten tillfälligt sänkts till 70.

Mannen har hela tiden nekat till att ha kört bilen, men nu har Eskilstuna tingsrätt fällt ett avgörande. Föraren på kamerabilden är enligt tingsrätten påtagligt lik 39-åringen, och eftersom bilen i fråga var 39-åringens pappas och mannen själv inte har kunnat förklara varför någon annan person, mycket lik honom själv, skulle ha kört hans pappas bil den dagen anser rätten att det var han som körde.

Hans döms därför till 4 000 kronor i böter för brott mot trafikförordningen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

E20EskilstunaBiltrafikBrott
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka