Annie Lööf (C) gästar Folk och kultur. Foto:

Fredagsfokus på källkritik och kulturpolitik

ESKILSTUNA

Annie Lööf (C) presenterar Centerpartiets kulturpolitiska vision, det blir kryptisk sportgymnastik och en diskussion om källkritik. Stort och smått blandas när Folk och kultur fortsätter i Eskilstuna. Dag tre av fyra bjuder på uppemot 80 programpunkter.

Fredagens dragplåster är partiledaren Annie Lööf (C) som kommer till Eskilstuna för att presentera hur Centerpartiet ser på kulturpolitiken. Lööf pratar i en halvtimme på samma scen som kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) talade på under onsdagen, Utställartorget i Stiga Sports Arena, dit det är fri entré. Evenemanget börjar klockan 13.

Ett mindre evenemang, men en stor fråga i samhällsdebatten, diskuteras på Torget i Munktell Science Park. Där handlar det om källkritik och den som presenterar ämnet är Sörmlands Medias chef för sociala medier, Janna Holmqvist. Hon håller ett anförande innan paneldiskussionen.

– Ett superviktigt ämne som vi aldrig får sluta prata om. Diskussionen presenteras med att utebliven källkritik hotar vår demokrati, och så är det verkligen. För vad händer om vi bara sväljer allt vi ser med hull och hår? Ett sådant samhälle skulle kunna bli ganska otäckt, säger Janna Holmqvist.

Janna Holmqvist, chef för sociala medier inom Sörmlands Media, ger tips på hur du blir källkritisk under Folk och kultur. Foto:

Olof Jonmyren, politisk redaktör på Eskilstuna-Kurirens systertidning Södermanlands Nyheter, modererar diskussionen. Malin Klintholm, bibliotekskonsulent vid länsbiblioteket Sörmland, och Maria Nilsson från MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) är med i samtalet.

Dagen innehåller närmare 80 arrangemang. Några andra punkter under dagen är exempelvis "Kryptisk sportgymnastik" med dans och ett samtal om normer inom scenkonsten, "Anti-aging för rösten" som är en workshop om hur äldre körsångare kan få fortsätta sjunga hela livet och en föreställning om en resa över Östersjön med Långsjö teater.

Sänds live på ekuriren.se

14:20-15:20: Paneldiskussionen Utan källkritik finns ingen demokrati (Torget, Munktell Science Park) sänds LIVE på ekuriren.se.

Janna Holmqvist, chef för sociala medier inom Sörmlands Media, ger tips på hur du blir källkritisk. Därefter blir det ett samtal med Malin Klintholm, länsbiblioteket Sörmland, Maria Nilsson, MSB och nämnda Janna Holmqvist. Samtalet modereras av Olof Jonmyren, politisk redaktör på Eskilstuna-Kurirens systertidning SN.

Läs mer om dessa ämnen

Folk och Kulturämne/källkritikAnnie Lööf (C) DemokratiEvenemang