Polisen grep två män misstänkta för utpressning och ofredande på onsdagskvällen.

Fyra män misstänks för utpressning och ofredande

Eskilstuna

En kund hade en skuld till företagaren i Eskilstuna. När kunden inte betalade fakturorna anlitade företagaren ett inkassoföretag. På onsdagskvällen dök plötsligt fyra hotfulla män upp och hotade företagaren och spottade på honom i ett försök att få honom att ta tillbaka sina krav.

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som den hotfulla händelsen ägde rum på i Eskilstuna. Då befann sig företagaren, en man i 45-årsåldern, på en restaurang i Eskilstuna. Plötsligt dök det upp fyra män på restaurangen. Männen som hade haft kontakt med den person som stod i skuld till företagaren, förklarade för företagaren att han omedelbart skulle dra tillbaka sina krav från inkassoföretaget. Företagaren upplevde situationen som mycket obehaglig och hotfull.

– Plötsligt började männen att spotta på företagaren. Han fick spott både i ansiktet och på sin kropp, berättar Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna.

Företagaren lyckades tillkalla polisen som kom snabbt till platsen och kunde gripna två av de fyra männen, en 28-åring och en 29-åring, tidigare kända av polisen för kriminell verksamhet.

– En av männen vägrade uttala sig utan advokat, den andre nekade till brott så båda två anhölls vid 22-tiden på onsdagskvällen, berättar Benny Ljungkvist.

Polisens utredning fortsätter nu och brottsmisstankarna just nu lyder misstanke om utpressning och ofredande.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBrottKrim
Relaterat