De fyra män som greps under dramatiska omständigheter i Gillbergatrakten på torsdagskvällen kan ha misshandlat en man med ett basebollträ, uppger polisen.

Gripna män misstänks ha misshandlat villaägare med basebollträ

Eskilstuna

De män som greps under dramatiska omständigheter i Gillbergatrakten sent på torsdagskvällen kan ha misshandlat en man med ett basebollträ. Det uppger polisen. Fyra män har anhållits och alla är misstänkta för grov misshandel.

Upptakten till det dramatiska gripandet och den omfattande polisinsatsen i Gillbergatrakten vid 22-tiden på torsdagskvällen skedde redan vid 20.25-tiden, i ett annat villaområde i Eskilstuna.

– Då uppsöktes en villaägare i ett bostadsområde av fyra män, berättar Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna.

Männen började slå och misshandla villaägaren, en man i 50-årsåldern vid entrén till huset.

– Han utsattes för slag, minst två av de fyra männen ska ha varit delaktiga. Han fick svåra skador, blödande sår, och fick sedan åka till sjukhuset för vård, säger Benny Ljungkvist.

Villaägaren gjorde vad han kunde för att mota ut männen från bostaden och i tumultet som uppstod ska han ha lyckats försvara sig hjälpligt och ska bland annat ha slagit sönder en ruta i den bil som de fyra männen hade färdats i.

Strax efteråt försvann bilen från bostadsområdet. Men uppgifter om misshandeln, och bilen med de fyra flyende männen, hade då kablats ut till alla tillgängliga poliser.

Några minuter senare kom ett samtal från en privatperson i Gillberga. Det körde omkring en bil i området som verkade mystisk. Kunde det vara inbrott på gång kanske?

Polisen kommenderades ut till Gillberga och den polisiära närvaron uppskattades inte alls av personerna i bilen.

– De försökte köra undan, säger Benny Ljungkvist.

Polisen hade då redan fått en skymt av bilföraren, en "bekant" körkortslös 21-åring.

I Gillberga var der halt och moddigt så dags på torsdagskvällen och färden slutade plötsligt i diket där polisen snabbt kunde gripa den 21-årige föraren.

– De andra männen smet från poliserna, konstaterar Benny Ljungkvist.

Men då var ett stort antal poliser på platsen, inklusive två polishundar som genast sattes i arbete.

En kort tid senare hade också de tre andra männen gripits.

En hundförare med en hund grep två män drygt en halvtimme efter att föraren hade gripits.

Efter ytterligare 20 minuter hade hundpatrull nummer två gripit den fjärde mannen.

Benny Ljungkvist berättar de fyra männen hördes vid olika klockslag efteråt. Men ingen av dem ville uttala sig utan stöd av försvarare.

Drygt en timme efter midnatt beslutade åklagaren att anhålla alla fyra männen. Fler förhör är nu att vänta.

Polisen ska bland annat ha hittat basebollträ i bilen som männen färdades i vilket gör att man misstänker att detta användes vid misshandeln av villaägaren.

Benny Ljungkvist berättar att alla de fyra männen är kända av polisen sedan tidigare, bland annat för att ha varit inblandade i knark-, våldsbrott och trafikbrott. Motivet till att de nu gav sig på villaägaren vet polisen inget om. Man hoppas att den fortsatta utredningen och förhör ska kunna ge svar på det.

Männen är mellan 18 och 21 år gamla. Två av dem är folkbokförda i Eskilstuna, två på en ort i Västsverige.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaGillbergaBrottKrimmisshandel
Relaterat