• Planeringen inför föreningsmässan pågår för fullt för att skapa en bra mötesplats för föreningar, nysvenskar och gammelsvenskar. På fredag slår mässan upp portarna. Foto:
  • Tove Larsson hoppas på att många kommer till föreningsmässan och passar på och pratar med de olika utställarna. Foto:
1/

Här kan du hitta en ny hobby och kanske en ny vän

Eskilstuna

Föreningsmässan flyttar in i nya lokaler. Nu under fredag och lördag fylls Stiga Sports Arena med olika föreningar och blir en mötesplats för nysvenskar och gammelsvenskar.

För andra året arrangeras föreningsmässan i Eskilstuna. Det här året har man flyttat mässan ett stenkast från Munktellarenan där den hölls förra året till Stiga Sports Arena. Grundtanken med mässan är att matcha nyanlända med föreningslivet tackvare ett gemensamt intresse. Bonusen blir också att föreningarna får visa upp sig och sin verksamhet. Nytt för i år är även att Eskilstuna kommun har sin inspirationsmässa samtidigt, under samma tak.

Intresset bland föreningarna i kommunen är stort enligt mässansvarig Rabie Aldeeb.

— Det finns ett jättestort intresse bland föreningarna att visa upp sin förening, hitta nya medlemmar och bidra till samhället, säger Rabie Aldeeb.

— När nyanlända blir involverade i föreningslivet kommer de lättare och snabbare in i samhället och föreningen får fler medlemmar. Det blir en win-win situation, enligt Rabie.

Bland de hundratalet utställare kommer även Tove Larsson, samhällsvägledare på Språkvän vara på plats under mässan.

— Jag hoppas att vi lyckas sprida information om vår verksamhet och att vi får in intresseansökningar om att bli språkvän, säger Tove Larsson.

— Här kan man även hitta gemensamma intressen att samlas kring som fotboll, piano, laga mat eller annat. Det är inte alla som vet hur många olika föreningar det finns i kommunen. Det här är ett jättebra tillfälle att se vad som finns, säger Tove.

Föreningsmässan

Stiga Sports Arena

Fredag 22/9, kl 10:00-16:00.

Lördag 23/9 10:00-15:00.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaFritidFöreningsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka