• Pontus Bergström, säljchef på Coop Sveaplan, skymtar mellan några av flaskorna på berget av vatten som står i butiken. Foto:
  • På Coop Sveaplan i Eskilstuna har man laddat upp med vatten inför helgen. Foto:
1/

Här laddar butiken upp med mängder av vatten

Eskilstuna

Stilla vatten blev plötsligt den mest eftertraktade produkten i Eskilstunas livsmedelsbutiker på onsdagen. Hyllorna rensades och butikerna tvingades desperat beställa nya, ansenliga, mängder vatten. Nu har det bildats berg av vattenflaskor i butikerna.

— Vi har tagit allt vi kunnat, säger Peter Slagbrand, butikschef för livsavdelningen på Ica Maxi i Eskilstuna.

Vid första anblicken skulle man kunna tro att butiksgolvet har förvandlats till en lagerplats. Pallarna med vattenflaskor utgör ett mindre berg på Coop Sveaplan i Eskilstuna.

— Vi jagade för att få in mer vatten och nu har vi laddat upp. Vi har fått in tio-tolv pallar, säger Pontus Bergström, säljchef på Coop Sveaplan.

Den första extrabeställning kom på torsdagen och tog slut omgående, det kommer även berget av vattenflaskor göra innan helgen är slut gissar säljchefen.

— Det har gått en hel del redan nu och det kommer nog ta slut under helgen. Förhoppningsvis får vi lika mycket till på måndag eller tisdag, säger Pontus Bergström.

Även det kolsyrade vattnet har gått åt på Coop Sveaplan.

För Ica Maxi i Eskilstuna är situationen likartad. Leveranserna med vatten har avlöst varandra i takt med att hyllorna rensats gång efter gång.

— Efterfrågan är än så länge större än tillgången men vi börjar komma ikapp. Vi har tagit allt vi kunnat från de kanaler vi har, säger Peter Slagbrand.

Såväl privatpersoner som företag och myndigheter har köpt på sig mängder med flaskor.

— Det är tur att det inte sker i flera kommuner samtidigt, säger Peter Slagbrand.

Ica Maxi mottog en stor leverans vatten på fredagseftermiddagen som ska säkra upp helgen, därefter väntas nytt vatten på söndag eller måndag.

— Vi följer läget noggrant, så fort dricksvattnet får godkänt kommer efterfrågan upphöra och då vill vi inte ha för stora mängder, säger Peter Slagbrand.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

BakterielarmetDricksvattenLivsmedelVatten
Relaterat