Här slår rånaren till mot Coop i Torshälla – nu tas fallet upp i Efterlyst

Eskilstuna

Eskilstuna-Kuriren rapporterade den 28 januari om rånet mot Coop i Torshälla. Beväpnad med kniv dödshotade gärningsmannen personal och kunder och tvingade till sig ett kassaskrin med pengar. Nu blir rånet ett fall för TV3:s Efterlyst.

Det var strax före stängning den 28 januari som en ensam gärningsman maskerad med skidmask och uppfälld luva stegade in på butiken beväpnad med en kniv.

– Det var två, tre personal kvar. En av dem stod vid entrén för att låsa och en kassörska höll på att expediera kunder när rånaren trängde sig in. Han var alltså maskerad men bedömdes vara mellan 18 och 24 år, välbyggd och bredaxlad. Han viftade med en kniv, berättade Benny Ljungkvist på Eskilstunapolisen då.

Mannen tog sedan med sig personal och två kunder till butikens lager där han, enligt Efterlyst, genom dödshot tvingade till sig en plåtlåda innehållandes cirka 2 000 kronor. Rånaren försvann sedan från platsen via lastkajen i anslutning till lagret.

– Han ska ha blivit så stressad att han krävde att bli utsläppt på baksidan, säger Benny Ljungkvist.

Trots en omfattande polisinsats i området förblev jakten resultatlös.

I torsdagens Efterlyst togs fallet upp på nytt och rörliga bilder från övervakningsfilmen den aktuella kvällen visades.

Polisen söker vittnesmål från människor som har rört sig i närheten av Coop på Brogatan 8 i Torshälla vid 22-tiden den 28 januari.

  • Mannen tog sig in i butiken strax före stängning. Foto:
  • Beväpnad med kniv hotade han personal och kunder till livet. Foto:
  • Foto:
  • Rånaren tvingade med sig personalen och kunderna in på lagret där han tvingade till sig en plåtlåda med pengar. Foto:
1/

Efterlyst

Vet du något om rånet?

Var du i närheten av Coop på Brogatan 8 i Torshälla måndagen den 28 januari vid 22-tiden? Polisen tar emot tips på Efterlysts nummer 08 702 00 90 eller via mail till efterlyst@tv3.se.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Torshällapolis rån
Relaterat