Livstidsdömda Johanna Möller får inte prövningstillstånd i Högsta domstolen. Foto:

HD prövar inte domen om sommarstugemordet - Johanna Möller besviken

Eskilstuna/TT

Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd för den livstidsdömda Johanna Möller från Eskilstuna, som i Svea hovrätt dömdes för mord och mordförsök på sin pappa och mamma. Det betyder att hennes livstidsdom står fast. Johanna Möller är besviken och förvånad.

– Jag har pratat med min klient och hon är besviken och förvånad över Högsta domstolens beslut. Hon hade hoppats att man skulle ta upp fallet och på en annan utgång, säger Johanna Möllers advokat Amanda Hikes till Eskilstuna-Kuriren.

Amanda Hikes säger att Möller fortfarande hävdar sin oskuld och att hon anser att hon har bevisat att hon inte har kunnat vara vid platsen vid tiden för mordet på pappan och mordförsöket på mamman.

Men någon ny rättslig prövning blir det alltså inte.

HD prövar fall om det är av vikt för rättstillämpningen, eller om det finns "synnerliga skäl" för en prövning. I det här fallet har det "inte kommit fram några skäl att meddela prövningstillstånd", skriver HD i sitt beslut.

Det var i augusti 2016 som Möllers föräldrar attackerades med kniv i familjens sommarstuga utanför Arboga. Pappan dödades och mamman skadades svårt. Möller har hela tiden nekat till brotten, och överklagade domen till HD.

Förutom Möller dömdes också hennes tidigare pojkvän, Mohammad Rajabi, för mordet och mordförsöket. Påföljden för honom blev 14 års fängelse och utvisning.

Däremot friades Johanna Möller i hovrätten från åtalet för anstiftan till mord och grovt bedrägeri i fallet med maken, som hittades död i vattnet vid samma sommarstuga i augusti 2015.

I och med att HD inte prövar fallet entledigas också Amanda Hikes som Johanna Möllers advokat.

– Mitt uppdrag är nu avslutat. Jag blir entledigad i och med det här beslutet. Det är den gängse gången, förklarar Amanda Hikes.

Om Johanna Möller har för avsikt att fortsätta sin skriftväxling i hopp om att någon annan rättslig instans i Europa skulle kunna tänka sig att ta upp fallet - vet inte Amanda Hikes.

– Jag har ingen annan information att lämna, säger hon.

För Amanda Hikes som funnits vid Johanna Möllers sida under en väldigt lång tid väntar nu en annan vardag, med andra uppdrag och nya klienter.

– Ja det här målet har ju tagit all tid i anspråk. Det blir lätt ett vakuum efter ett sådant här mål. Men nu väntar nya uppdrag, säger hon.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaArbogaArbogamordetKrimmord
Relaterat