Det var på Marielundsgatan som två maskerade män försökte råna två kvinnor på deras bil sent på söndagskvällen. Foto:

Maskerade män med pistol försökte råna kvinnor på bilen

Eskilstuna
Två maskerade män slog till mot två kvinnor på Marielundsgatan vid 23-tiden på söndagskvällen. Det grova rånförsöket misslyckades, men gärningsmännen lyckades undkomma polisen. De är fortfarande på fri fot, uppger polisen.

Kvinnorna, som är i 20-årsåldern, ska ha stått vid en bil de båda färdats i, när två män kom fram och försökte hota till sig nycklarna.

– De stod på en parkeringsplats och pratade när de här två männen dök upp från ingenstans, säger Tobias Persson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Männen ska ha varit maskerade och minst en av dem ska ha varit beväpnad med en pistol eller ett pistolliknande föremål.

– Åtminstone en av kvinnorna ska ha skrikit högt när de utsattes för rånförsöket, säger Mia Magnusson, biträdande vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Ett antal vittnen uppmärksammade vad som hände och när dessa började närma sig lade de två männen benen på ryggen och flydde.

Polisen har arbetat i ärendet sedan larmet, men på vid 06-tiden på måndagsmorgonen hade man inga misstänkta gärningsmän gripna.

– Vi skickade en massa patruller till platsen och har gjort vad vi kunnat, men vi har inte lyckats gripa någon ännu, säger Tobias Persson.

En anmälan har upprättats gällande försök till grovt rån, och polisen arbetar vidare i ärendet under måndagen.

Polisen har inga signalementsuppgifter att lämna, förutom att det rör sig om två män som ska ha varit mörkt klädda och med maskering för ansiktet.