Hovrätten säger nej till Johanna Möller

Västerås
annons

Johanna Möller, enligt tingsrätten i Västmanland skyldig till sommarstugemorden i Arboga, fick nej av Svea hovrätt. Möller får finna sig i att vara utan kontakt med omvärlden.

I ett kort beslut på fredagen avslår Svea Hovrätt Möllers begäran om att få komma i kontakt med världen utanför häktet. Dagen efter att Västmanlands tingsrätt hade konstaterat att både Johanna Möller och hennes expojkvän Mohammad Rajabi befunnits skyldiga till mord och mordförsök och nu ska genomgå varsin RPU, Rättspsykiatrisk undersökning - fattade man också beslut om att åklagarens beslut om restriktioner skulle fortsätta gälla för Johanna Möller. Det innebär att åklagarna får bestämma om och vilka kontakter hon får ha och om hon får läsa tidningar och ta del av information i media till exempel. Under sista rättegångsdagen berättade åklagare Jessica Wenna att Möller hade skickat två mycket otrevliga brev till sin mamma och ena dotter, efter att de hade vittnat. Också systern hade fått brev och med skärpa betonade både Jessica Wenna och systerns målsägandebiträde Susanna Cleve att Johanna Möller nu skulle sluta skicka brev till sina familjemedlemmar.

Möllers advokat Amanda Hikes överklagade till hovrätten och menade att restriktionerna innebar en betydande integritetskränkning och en stor påfrestning för Johanna Möller som redan suttit häktad med restriktioner i tio månader. Nu saknades det tillräckliga skäl för restriktioner, de borde användas sparsamt och under så kort tid som möjligt, skrev Hikes bland annat.

Men hovrätten håller alltså inte med. Utan motivering avslogs överklagandet efter en kort överläggning på fredagseftermiddagen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaArbogamordetKrim
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka