Johanna Möller och Mohammad Rajabi har överklagat tingsrättens domar.

Hovrättsförhandlingen om sommarstugemorden går mot sitt slut

Eskilstuna/Stockholm

Johanna Möller är oskyldig och ska bli frisläppt. Den tesen strider advokat Amanda Hikes för när hovrättsförhandlingarna i sommarstugemorden går mot sitt slut.

Under rättegångens tre sista dagar ska åklagare, advokat och målsägarbiträden säga sitt om händelserna i sommarstugan utanför Arboga sommaren 2015 och 2016. Sedan är det upp till Svea hovrätt att pröva tingsrättens dom – och straff.

Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar och anstiftan till mord på sin exmake. Det senare utan att åklagarsidan presenterat ett klart händelseförlopp om hur det gått till eller vem som mördat honom. Något som advokat Amanda Hikes påpekat flera gånger.

– Det är fortfarande oklart hur exmaken dog, har Amanda Hikes tidigare sagt till Eskilstuna-Kuriren.

I fallet gällande knivattacken mot föräldrarna är åklagarnas teori klarare. Mohammad Rajabi, Johanna Möllers expojkvän, har erkänt mordet och också berättat sin version om hur det gick till när han knivhögg det sovande paret.

– Domen är väldigt välskriven, men bevisvärderingen är ingen självklarhet. Det finns utrymme för olika bedömningar, har Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare sagt om domen.

Hovrättens domar beräknas komma i februari.

Eskilstuna-Kuriren rapporterar live från åklagarens slutanföranden i hovrätten med start 9.30 på torsdag.

Överklaganden

Johanna Möller dömdes till livstidsfängelse för bland annat: Mord (sin pappa), mordförsök (sin mamma), anstiftan till mord (sin exmake), stämpling till mord, stämpling till grov misshandel, grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri.

Hon nekar till brott och vill bli frisläppt.

Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse och utvisning för: Mord (Johanna Möllers pappa) och mordförsök (Johanna Möllers mamma).

Han har erkänt brott och vill få sänkt fängelsestraff och slippa utvisning.

Exmakens anhöriga har också överklagat domen och vill ha ett högre skadestånd på 100 000 kronor var.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbogamordetKrimmord
Relaterat