Händelsen ägde rum i parken vid Fors kyrka i centrala Eskilstuna. Foto:

Hundägare slog ned två personer i Fors kyrkopark efter bråk mellan hundar

Eskilstuna

En hundägare i 30-årsåldern uppges ha slagit ned två personer i Fors kyrkopark i Eskilstuna. Upprinnelsen var enligt polisen ett bråk mellan hundar.

En man och en kvinna rastade tillsammans sina hundar i parken kring kyrkan vid 21.30-tiden på onsdagen. En tredje hundägare ska då ha anslutit till sällskapet, och enligt polisen ska alla hundarna till en början ha lekt med varandra.

En hund ska dock ha tagit leken på lite för stort allvar och blivit aggressiv, och då ska den tredje hundägaren ha ilsknat till.

Enligt den polisanmälan mot mannen som polisen har upprättat slog han först ned mannen i paret med ett knytnävsslag, och när mannen låg på marken ska han även ha dragit fram en kniv. När kvinnan försökte avstyra det hela ska han ha slagit ned även henne.

– Kvinnan fick problem med hörseln och en skada på handen, och mannen fick en skada över munnen, berättar Lennart Vestergren på polisen.

Mannen och kvinnan som rastade sina hundar vet inte vem den anslutande hundägaren är, men har gett polisen ett signalement. Enligt Vestergren är gärningsmannen i 30-årsåldern, och polisen har visst hopp om att kunna identifiera honom utifrån det signalement man fått.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaBrottHundKrimmisshandel
Relaterat