Två grävmaskiner och en lastmaskin stals från företaget HLL i Storängens industriområde under natten mot fredagen. Värdet uppskattas till över en miljon kronor. Foto:

Inbrott i Storängens industriområde

Strängnäs

Maskiner värda drygt en miljon kronor stals vid ett inbrott på HLL, Hyreslandslaget, i Storängens industriområde under natten mot fredagen.

– Det måste vara ett beställningsjobb, säger en av de anställda.

När personalen på HLL kom till jobbet på morgonen upptäckte de att låset till grinden var uppbrutet och att två grävmaskiner och en mindre lastmaskin var borta. Värdet uppskattas till över en miljon kronor.

Maskinerna har sannolikt körts därifrån på en lastbilstrailer. Tillvägagångssättet tyder på att det är någon typ av beställningsjobb.

Företaget HLL driver sedan ett halvår uthyrningsverksamheten på Harvstigen i de lokaler där Cramo tidigare låg. I samband med övertagandet köptes nya maskiner in.

– Vi har varit förskonade från inbrott fram till nu. Med tanke på att det är rätt mycket trafik här utanför har vi trott att det skulle vara ganska säkert.

De tre maskinerna som stals var uppbokade för uthyrning i helgen.

– HLL är en stor firma så vi kan nog klara det genom att hämta maskiner från andra depåer.

Enligt polisen i Strängnäs ska ytterligare ett företag i samma område ha utsatts för ett inbrottsförsök, men där uppges ingenting vara stulet.

Polisen kommer under dagen att genomföra en teknisk undersökning av platsen.