Polisen har ingen misstänkt efter rånet på torsdagskvällen. Foto:

Ingen misstänkt efter rånet i Torshälla

Torshälla

Strax före klockan sju på torsdagskvällen rånades Systembolaget i Torshälla. Rånarna beskrivs som mörkklädda och iförda mörka hjälmar. Polisen har fortfarande ingen misstänkt efter rånet.

Klockan var alltså 18.44 när polisen mottog överfallslarmet från Systembolaget i Torshälla. Flera patruller larmades till platsen. Rånarna ska ha kommit in i butiken beväpnade med något slags tillhygge.

– De kommer in i butiken och går direkt fram till kassorna, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Polisen vet, enligt Åsa Willsund, vad det rör sig om för tillhygge. Man väljer dock tillsvidare att inte gå ut med den informationen då alla vittnen ännu inte är hörda och att det finns risk för att de vittnen som ännu inte hörts påverkas av uppgifter om tillhygget.

– De använder i alla fall tillhygget för att ta sig in i kassan, säger Åsa Willsund.

Gärningspersonerna kom över en okänd summa pengar och lämnade sedan platsen på moped. Inne på Systembolaget fanns både personal och kunder. Det finns således flertalet vittnen till rånet. Ingen uppges ha skadats och enligt Åsa Willsund har det heller inte riktats något direkt hot mot någon enskild person.

På fredagsförmiddagen hade polisen fortfarande ingen misstänkt för rånet. Under dagen fortsätter sammanställningen av vittnesuppgifter. Det kommer även genomföras en teknisk undersökning under förmiddagen.

Läs mer om dessa ämnen

Torshällarån