Mohammad Rajabi uppger att han har fått en stor mängd brev skickade till sig från Johanna Möller. Foto:

Johanna Möller bombar Mohammad Rajabi med brev – vill få honom att ändra sin berättelse

Sommarstugemordet

Livstidsdömda Johanna Möller från Eskilstuna har skickat ett stort antal brev till sin kumpan och expojkvän Mohammad Rajabi, trots att han inte vill ha någon kontakt med henne. Enligt Rajabis advokat försöker hon få Rajabi att ändra sin berättelse.

Både Johanna Möller och Mohammad Rajabi avtjänar just nu långa fängelsestraff för bland annat mordet på Möllers pappa utanför Arboga 2016.

Johanna Möller avtjänar livstids fängelse på Anstalten Ystad och Rajabi avtjänar sitt 14-åriga fängelsestraff på Tidaholmsanstalten.

Enligt Rajabi har han fått ta emot en stor mängd brev från Möller, trots att han har meddelat henne att han inte vill ha någon kontakt med henne och att han dessutom känner sig ofredad av innehållet i breven.

Rajabis advokat Lars Jähresten berättar för tidningen att Johanna Möller vill att Mohammad Rajabi ska ta tillbaka det han har berättat om mordet under rättegångarna, och att det är det hon skriver till honom om.

– Hon vill övertala honom att ändra sin berättelse, och gör han det så ska han få pengar, berättar Lars Jähresten.

Nu har Åklagarkammaren i Skövde meddelat Johanna Möller kontaktförbud gentemot Mohammad Rajabi. Hon får hädanefter inte kontakta honom över huvud taget.

– Han bad mig kontakta polisen, och det gjorde jag. Och de såg till att det här utreddes, berättar Lars Jähresten.

Enligt Åklagarkammaren i Skövde väger Rajabis intressen i det här fallet tyngre än Möllers.

Kontaktförbud

Kontaktförbud får meddelas om det på grund av särskilda omständigheter finns risk för att den mot vilken förbudet avses gälla kommer att begå brott mot, förfölja eller på annat sätt allvarligt trakassera den som förbudet avses skydda.

Den som bryter mot ett kontaktförbud döms för överträdelse av kontaktförbud till böter eller fängelse i högst ett år.

Källa: Lagen.nu

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbogamordetKrim
Relaterat