Johanna Möller under en förhandling i tingsrätten under 2017. Foto:

Johanna Möller ska överklaga hovrättens livstidsdom

Stockholm

Hovrätten har gjort rätt som frikände Johanna Möller för anstiftan till mord på sin exmake, anser advokat Amanda Hikes. Men straffet blev detsamma och Möller dömdes för föräldramordet.

– Det anser hon är felaktigt och Johanna önskar överklaga domen, säger Amanda till Eskilstuna-Kuriren.

Det var ett både ett positivt och negativt besked från hovrätten för Johanna Möller och hennes advokat Amanda Hikes. Å ena sidan frias Möller för anstiftan till mord på exmaken.

– I den delen har hovrätten gjort en korrekt bedömning, säger Amanda Hikes.

Å andra sidan fastställer hovrätten straffet livstidsfängelse för föräldramordet och de andra brotten hon tingsrätten ansåg att hon var skyldig till.

– Johanna Möller anser i övrigt att det är felaktigt att fastställa tingsrättens dom, säger Amanda Hikes.

I och med att Johanna Möller frikänns för anstiftan till mord på exmaken så får makens anhöriga inte något skadestånd utbetalt. Det innebär också att Möller frias från brottet grovt bedrägeri. Det gäller en livförsäkring värd runt 260 000 kronor som betalades ut till Möller efter makens död. Eftersom hon, enligt hovrätten inte anstiftade mordet på maken, så är den försäkringen heller inte förfalskad.

– De pengarna hade redan betalats ut så det bolaget kommer inte få något skadestånd utdömt, säger Amanda Hikes.

Johanna Möller och Amanda Hikes kommer att försöka ta fallet vidare till Högsta domstol, HD. Men om HD kommer att ta upp fallet återstår att se då det kräver ett prövningstillstånd.

– Johanna Möller önskar överklaga domen och förnekar all inblandning i det här, säger Amanda Hikes.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Arbogamordet
Relaterat