Johanna Möller från Eskilstuna kommer med stor sannolikhet dömas till ett långt fängelsestraff för bland annat mord och mordförsök. Foto:

Johanna Möller varnar tingsrätten för "ny Kaj Linna"

Sommarstugemorden
annons

Västmanlands tingsrätt kommer med stor sannolikhet att döma Johanna Möller till ett långt fängelsestraff. Nu varnar hon tingsrätten och menar att en fällande dom skulle göra henne till en "ny Kaj Linna", uppger Expressen.

Johanna Möller från Eskilstuna har redan befunnits skyldig till bland annat mord och mordförsök. Inför avslutningen av rättegången om de uppmärksammade sommarstugemorden utanför Arboga 2015 och 2016 har hon nu skrivit ett brev till Västmanlands tingsrätt.

Expressen har tagit del av brevet, där Johanna Möller varnar tingsrätten och menar att en fällande dom innebär att de gör en "ny Kaj Linna".

Referensen syftar på det omskrivna Kalamarksmordet, där Kaj Linna felaktigt dömdes till livstids fängelse för att tretton år senare frias helt.

I det tio sidor långa handskriva brevet till domstolen radar Möller upp förklaringar och hypoteser, och framhåller sin oskuld. Enligt Expressen sågar hon åklagarens bevisning, och gör utfall mot släktingar som hon menar har ljugit.

Möller beskriver sig själv som en fridfull människa som ogillar våld.

"Jag kan inte änns se film om dem slåss", skriver hon bland annat.

Johanna Möllers expojkvän Mohammad Rajabi har erkänt att han mördade Möllers pappa och försökte mörda hennes mamma, och berättat att han gjorde det på uppdrag av Möller.

Läs mer om dessa ämnen

Arbogamordet
annons

Mest delat denna vecka