Johanna Möller från Eskilstuna avtjänar livstids fängelse för bland annat mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma. Foto:

Johanna Möllers mamma: "Jag har bara ett barn och det är hennes syster"

Sommarstugemordet

Johanna Möllers mamma tar avstånd från sin morddömda dotter, och säger att hon vill ta bort henne ur sitt liv.

– Jag har bara ett barn och det är hennes syster, säger hon till SVT Nyheter Västmanland.

Johanna Möllers mamma skadades allvarligt i knivattacken i sommarstugan utanför Arboga i augusti 2016, och var den som slog larm om det fruktansvärda som just hade inträffat.

Hon har valt att hålla sig borta från offentligheten ända sedan dess, men har nu låtit sig intervjuas av SVT Nyheter Västmanland. För SVT berättar mamman att det dröjde ett år innan hon började tänka på sin make som död.

– Det tog lång tid innan jag påbörjade sorgearbetet. Sen gråter man på något sätt färdigt men man sörjer hela livet, säger hon.

För sin morddömda dotter känner hon ingenting, säger hon.

– Jag kan ju inte sörja henne för hon är ju inte död. Det är därför jag måste ta bort henne ur mitt liv. Jag känner bara tomhet.

Hon är dock beredd att träffa Johanna Möller en gång till.

– Jag tänkte att jag skulle åka och hälsa på henne på anstalten i Ystad en gång innan jag dör. Jag vill ju ha en förklaring. Jag skulle vilja att hon talade om precis allt, från den dagen hon bestämde sig för att döda oss. Men jag tror inte att jag kommer att få något svar – psykopater erkänner aldrig.

Johanna Möllers mamma lider efter händelserna i sommarstugan av posttraumatisk stress.

– Det är inte roligt, det påverkar hela ens leverne. Jag är väldigt rädd för höga ljud, jag är misstänksam, jag sover inte så bra men det är något jag kommer att få leva med. Det är så långt jag har kommit i själva tillfrisknandet, säger hon till SVT Västmanland.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaArbogamordetBrottKrim
Relaterat